Желейний торт «Фантастика»
Класичний атрибут літа – це морозиво, однак ніщо так не дарує відчуття свята, як торт. Желейні десерти без випічки – шалено красиві, швидкі в приготуванні, не потребують борошна, розпушувача, духовки й навіть особливих кулінарних умінь.
Цей желейний торт настільки вас вразить, що ви неодмінно захочете повторити його й пригостити друзів! А у спекотні літні дні він здатний скласти конкуренцію морозиву!
Інгредієнти:
- йогурт – 800 г,
- сир – 200 г, ягоди – 550 г,
- галетне печиво – 200 г,
- желатин – 33 г,
- молоко – 50 мл,
- вода – 100 мл,
- цукрова пудра – за смаком.
Приготування:
У 18 г швидкорозчинного желатину залийте 100 г йогурту, перемішайте й залиште для набухання.
Збийте блендером сир, цукрову пудру й решту йогурту.
З’єднайте разом дві отримані маси, перемішайте і поставте на 15 хв. у холодильник для легкого загустіння.
У 15 г желатину залийте 100 мл води та прогрійте в мікрохвильовій печі до повного розчинення.
У чаші блендера подрібніть ягоди з цукром до стану пюре і з’єднайте з розчиненим желатином.
У форму для кексу влийте злегка застиглу сирно-йогуртову масу.
Галетне печиво вмочіть у тепле молоко й повставляйте по кругу в сирно-йогуртову масу.
Акуратно влийте у фору поверх сирно-йогуртової маси ягідну масу, залишивши приблизно 3 ст. л. ягідного пюре для прикраси.
Струсніть форму, щоб маса рівномірно розподілилася, і поставте в холодильник на 3 год.
Галетне печиво в холодному десерті значно скорочує час приготування.
Перед подачею занурте форму в миску з гарячою водою на 15 сек., накрийте плоским блюдом і переверніть.
Полийте торт залишками ягідного пюре, щоб вийшли гарні розводи.