У 100 разів краще, ніж кетчуп. Домашній соус на зиму

Я більше не купую кетчупи з незрозумілим складом в магазинах. Тепер я готую соус, який закриваю на зиму! Намагаюся завжди заготовити побільше, щоб вистачило до нового сезону.

Продукти, які потрібні:

  • Помідори – 2 кг чистої ваги, обрізаних від всього зайвого;
  • Перець – 2 кг чистої ваги, очищений від насіння і плодоніжок;
  • Часник – 100 г ;
  • Сіль – одна стол. ложка з невеликою гіркою;
  • Цукор – 2/3 склянки;
  • Ароматні трави – пів чайн. ложки, але можна без них;
  • Олія соняшникова рафінована – 2/3 склянки;
  • 70% -а оцтова есенція – одна чайн. ложка.

Процес приготування

Спочатку підготуємо  всі овочі: миємо і чистимо.

Двічі  перекручуємо за допомогою м’ясорубки помідори і часник. ( Можна просто блендером)

В отриману масу всипаємо  сіль, цукор, вливаємо олію, додаємо трави і ставимо на вогонь середньої інтенсивності.

В цей час стерилізуємо  кришки і банки. Перші кип’ятимо  у воді, а  другі тримаємо  над паром. За часом – 10-15 хвилин.

Дрібненько шаткуємо болгарський перчик.

Коли овочева маса закипіла, додаємо  в неї перець, перемішуємо  і варимо 20 хвилин.

Потім відставляємо з вогню, вливаємо  оцтову есенцію і гарненько розмішуємо.

Потім , відразу ж розкладаємо по банках . Закриваємо кришками , перевертаємо всі баночки і накриваємо ковдрою. Залишаємо  на 24 години і потім виносимо у холодне місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: