Торт “Принц” на кефірі: детальний відеорецепт
Торт – улюблений десерт багатьох людей. Саме тому рецептів приготування тортів дуже багато. Серед них є досить відомі: Захер, Київський, Червоний оксамит, Тірамісу, Мурашник, Наполеон, Панчо, Прага, Пташине молоко, Сметанник, Чорний ліс, Медовик та багато інших. Але є і такі, які моторні господині придумали самі.
У класичному розумінні торт – випічка з одного або декількох коржів, просочених кремом. Коржі печуться з бісквітного, листкового або пісочного тіста, рідше використовується вафельна основа. Крем готують із суміші масла, сметани, згущеного молока, вершків, повидла. Торт обов’язково необхідно чимось прикрасити, зазвичай це глазур, фрукти, крем, цукрова мастика, маршмеллоу. Сьогодні в кулінарії можна знайти безліч страв, які носять назву “торт” і не всі вони є кондитерськими виробами (печінковий, кабачковий і т.д.). Тому торт перетворився з самої страви в спосіб його оформлення.
Ми пропонуємо рецепт знаменитого солодкого торта “Принц”, який готується на кефірі. Він досить простий у приготуванні, основу складають шоколадні коржі і вишнева начинка з вершковим кремом.
Інгредієнти:
Коржі:
- кефір – 250 мл;
- яйця – 2 шт.;
- какао-порошок – 40 г;
- борошно – 300 г;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – 1 ч.л.;
- розпушувач – 1,5 ч.л.;
- вершкове масло – 80 г.
Крем:
- вершки (33%) – 200 г;
- сметана (20%) – 250 г;
- цукрова пудра – 80 г.
Приготування:
- Розморозити заздалегідь вишню без кісточок. Злити сік.
- Розбити в ємність яйця, додати 200 г цукру, ванільний цукор. Збивати міксером 5 хвилин.
- З’єднати борошно, розпушувач, какао. Перемішати і просіяти.
- Додати в яєчно-цукрову суміш кефір, розтоплене , але охолоджене вершкове масло. Перемішати.
- Додати борошно з какао, перемішати до однорідності.
- Застелити форму для випікання пергаментом, змастити маслом, викласти тісто. Розрівняти.
- Випікати 50 хвилин при температурі 180 С. Витягти з форми, остудити.
- Зрізати у бісквіта верх, а основну частину розрізати по можливості на 3 коржа.
- З’єднати вершки і цукрову пудру, збивати до отримання стійких піків.
- Влити сметану, перемішати все ложкою.
- Просочити корж вишневим соком, змастити кремом, зверху викласти частину вишні. Так повторити з іншими коржами.
- Змастити верх і боки також кремом.
- Зрізану верхівку подрібнити в крихту, обсипати нею торт.
- Дати просочитися протягом 4 годин.
Дивися відеорецепт приготування торта “Принц” на кефірі