Знаменитий цукровий пиріг! Найсмачнішу і ніжнішу випічку зі здобного тіста я ще не їла
Простий рецепт солодкої здоби з вершковим смаком і ароматом. Готується дуже просто і швидко, з мінімального набору продуктів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле – 200 мл;
- дріжджі живі – 25 г або сухі, 7 г;
- цукор – 3 ст.л;
- сіль – дрібка;
- яйця – 2 шт;
- масло вершкове – 120 г;
- ванілін за смаком;
- борошно – близько 490 г.
Для приготування цукрової крихти необхідно:
- цукор – 120 г;
- масло вершкове – 50 г.
Для вершкової заливки – вершки жирні – 130 г.
Процес приготування пирога
У теплому молоці розводимо цукор і сіль, дріжджі. Якщо не впевнені в дріжджах, залишаємо масу на 10 хвилин.
Розм’якшуємо вершкове масло і додаємо в масу, додаємо яйця, перемішуємо.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, насипаємо ванілін.
Порада: в середньому в тісто йде близько 470 г борошна, але у вас може піти менше або більше, просто не забивайте тісто борошном.
Тісто виходить м’яким і липким, тому вимішуйте його силіконовою лопаткою.
Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо його і залишаємо на 10 хвилин.
Для крихти змішуємо вершкове масло з цукром до однорідної крихти.
Коктейльною трубочкою робимо дірочки в тісті – чим більше, тим краще і посипаємо пиріг крихтою, намагаючись потрапити в ці дірочки. Решту крихти висипаємо на пиріг.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо пиріг і випікаємо його 30 хвилин.
Виймаємо, заливаємо вершками і допікаємо 5 хвилин.
Виймаємо з форми і охолоджуємо.
Такий пиріг в моїй родині з’їдається і теплим, він просто не встигає охолоджуватися.