Смачний тортик за півгодини

Кращий тортик за півгодини

Шалено смачний тортик за півгодини. За смаком чимось схожий на «Рижик» і «Наполеон» разом узяті.

Цей рецепт я випробувала в різних інтерпретаціях і поєднаннях.

Ось найоптимальніший варіант, дуже рекомендую.

Складові:

Тісто:

  • Вершкове масло – 70 гр. (1/3 пачки),
  • Мед – 1 ст. ложка,
  • Сода – 0,5 ч. ложки,
  • Цукор – 1/3 склянки,
  • Яйце – 1 шт.,
  • Сметана / Молоко – 1 ст. ложка,
  • Борошно – 1,5 склянки,
  • Горіхи, шоколад, печиво – за смаком і бажанням.

Приготування:
Масло розтопити, додати мед і соду. Суміш повинна закипіти і запінити. Яйце розтерти з цукром, додати ложку сметани або молока, всипати борошно.

Замісити тісто. Готове тісто розділити на 5 частин. Кожен шматочок розкачати по діаметру сковороди і «смажити» на добре розігрітій сухій сковороді так само, як смажать млинці.

Я використовую сковорідку невеликого діаметру, але можна взяти будь-яку. «Смажити» коржі з двох сторін, на слабкому (тонка сковорода) або середню (товста сковорода) вогні.

Коржі випікаються дуже швидко, хвилини за дві. Якщо корж “запузириться” – можна перевертати. Тісто добре пропікається, тому турбуватися не варто.

Готові коржі остудити і змастити кремом. Крем сюди підходить практично будь-який (масляний, заварний, сметанний) крім крему з згущеного молока, який погано просочує коржі і тортик залишається сухим.

Змащений кремом торт прикрасити за бажанням (горіхи, тертий шоколад, подрібнене печиво) і прибрати в холодильник на ніч.

Але найкраще просочується він тільки через добу. Хоча у мене так жодного разу і не вийшло утримати такий тортик в цілості  довше, ніж на 2 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: