Заливний пиріг із домашнім сиром: покроковий рецепт
Не буде сперечатись жодна, що пиріг із домашнім сиром — один із найпростіших рецептів. Що важливо, запіканка не тільки готується швидко, але й неабияк смакує — і дорослим, і дітям. За бажання, можете додавати до запіканки сухофрукти чи ягоди. До вашої уваги — рецепт заливного пирога із домашнім сиром.
Що знадобиться?
Для коржа:
- 12 ст. л. борошна + розпушувач;
- 2 яйця;
- 9 ст. л. цукру/цукрової пудри;
- 9 ст. л. олії;
- 9 ст. л. молока;
- ваніль за смаком.
Для сиркового крему:
- 500-600 г домашнього сиру;
- цукор за смаком;
- 2 яйця;
- цукати апельсинових шкірочок.
Як приготувати?
Готуємо корж. Збиваємо яйця із сіллю, допоки суміш не примножиться за об’ємом. Додаємо цукрову пудру, ваніль, олію та молоко. Усе ретельно продовжуємо збивати. Після — потроху досипаємо попередньо просіяне та змішане із розпушувачем борошно. Готове тісто повинне бути не густішим, ніж сметана (як для кексу). Випікаємо половину суміші у формі, покритій пергаментом, до 15 хвилин — при температурі 180 градусів.
Готуємо крем. Тут усе просто. Необхідно лише збити за допомогою блендера усі компоненти. Згодом стелимо крем поверх уже випеченого коржа та, на завершення, покриваємо його іншою половиною тіста. Випікаємо 30 хвилин. Пиріг подається охолодженим.
Десерт можна декорувати цукровою пудрою та ягодами. Смачного!
Зізнавайтесь, готували коли-небудь заливні пироги? Як успіхи?