Медові пряники на швидку руку на кефірі
від Denzhyttya
29 Вересня, 2020
Якщо у вас залежався кефір в холодильнику, ні в якому разі не виливайте його – можна приготувати смачні домашні пряники.
Пропоную відмінний рецепт з 90-х років, яким користувалася ще мама. Аромат від меду стояв запаморочливий.
Продукти:
- Кефір (або кислого молока) – 350 мл
- Цукор – 1 стакан
- Жовток – 2 шт, білок – 1 шт
- Мед – 1 ст. ложка
- Рослинна олія – 3 ст. ложки
- Сода – 1 ч. ложка (неповна)
- Приблизно 4 склянки борошна
Для помадки:
- Білок – 1 шт
- Цукор – 3 ст. ложки
Як приготувати домашні пряники на кефірі:
- Жовтки з одним білком (а другий білок відокремити на помадку) і медом збити з цукром, влити цю суміш в кефір і рослинне масло. Ще раз злегка збити.
- Всипати поступово просіяне борошно з содою (оцет не потрібен, соду погасить кефір) і замісити НЕ круте тісто.
Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см, видавити формочкой або стограмовим стаканчиком кружечки, укласти їх на пергамент на деко на невеликій відстані один від одного. - Випікати 25 хвилин при температурі 180 -190 градусів.
- Поки печуться пряники, приготуємо помадку для них: збити віночком один білок з 3-ма ложками цукру до повного розчинення цукру.
- Не потрібно збивати до крутих стійких піків, а тільки до тих пір, поки білки стануть білими і розчиниться цукор.
- Після закінчення 20-25 хвилин, пряники вийняти з духовки, швидко намазати їх збитим білком (дуже зручно для цієї мети використовувати силіконову щіточку, можна в два шари, і назад в духовку ще на 10 хвилин.
- Потім вийняти пряники з духовки і перекласти на блюдо.
Домашні пряники на кефірі з медом готові .
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru