Шикарний торт «Прекрасна Маркіза». Повітряний і ніжний
Для пісочних коржів:
- 300 г маргарину (з холодильника)
- 3 жовтки
- 3 склянки борошна (480 г) – просіяти
- 1 ч. л. розпушувача
- 100-150 г волоських горіхів
Для меренгового прошарку:
- 3 яєчні білки
- 1 склянка цукрової пудри
- 1/2 ч.л. лимонного соку
Для крему:
- 1 банка (380г) вареного згущеного молока
- 300 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
Декор торта:
- смажені горішки кеш’ю
- 50 100 г темного шоколаду
- 50 100 г білого шоколаду
Рецепт приготування:
Пісочні коржі.
Борошно змішати з розпушувачем, перетерти руками з маргарином, додати жовтки і вимісити тісто.
Розділіть його на 3 частини і поставте в холодильник на 3 години. За 15-20 хвилин до випічки вийняти тісто з холодильника.
На трьох паперах для випічки намалювати кола (у мене діаметром 22 см). Тісто розподілити руками по колу.
Всі коржі рівномірно присипати подрібненими волоськими горіхами (к-ть за бажанням, у мене по 40 г на кожній). Злегка втиснути їх в тісто.
Меренговий прошарок. Білки збити з цукровою пудрою і лимонним соком в міцну піну. На один корж викласти третю частину збитих білків.
Решту білків прибрати в холодильник і викладати на інші коржі тільки безпосередньо перед випіканням.
Спекти таким чином 3 коржа при t-170 ° C, верх коржа повинен бути злегка рум’яним (у мене випікався 25 хвилин кожен).
Випечений корж вийняти з духовки і залишити до повного охолодження (гарячі коржі дуже тендітні) і тільки потім звільнити від паперу.
Крем.
Збити згущене молоко з вершковим маслом і ванільним цукром.
Збірка торта. Перемажте коржі кремом, покрити поверхню і боки, а потім прикрасити за бажанням.
Декор торта.
Шоколад поламати на шматочки, скласти в поліетиленові пакетики, і залити їх окропом (дивіться, щоб вода не потрапила в пакетики).
Коли шоколад розтане, зрізати маленький куточок у пакетика і видавлювати шоколад на торт в хаотичному порядку зверху вниз спочатку темний шоколад, потім білий.
Смачного!