Рецепт макового торта з шоколадом
Торт з маком і шоколадною глазур’ю незмінно привертає увагу гостей. А ще цей надзвичайно смачний десерт викликає справжню залежність. Гості ще жодного разу не йшли додому, не випросивши рецепта торта.
Торт з маком
Інгредієнти для коржів:
- 6 білків
- 3 ст. л. кокосової стружки
- 3 ст. л. цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 5 ст. л. маку
- 10 ст. л. борошна
- 15 г розпушувача
- 5 ст. л. молока
Інгредієнти для крему:
- 4 яєчних жовтки
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 пакетик ванільного пудингу
- 500 мл молока
- 6 ст. л. цукру
- 250 г вершкового масла
Інгредієнти для прикраси:
- 100 г чорного шоколаду
Приготування:
1. Щоб підготувати тісто для коржів, в зручній ємності потрібно збивати білки до тих пір, поки суміш не подвоїться в об’ємі. Вона повинна побіліти та стати густою.
Додайте цукор і перемішуйте тісто до повного його розчинення. У суміш поступово додавайте мак, кокосову стружку, ванільний цукор , борошно, змішане з розпушувачем, і тепле молоко. Перемішуйте тісто рухами від низу до верху.
2. Отриману суміш вилийте в форму розміром 24 × 30 см, вкриту папером для випічки і змащену олією. Випікати корж при температурі 200 градусів протягом 10-15 хвилин. Як тільки він буде готовий, його треба охолодити. Корж НЕ буде дуже пишним. Коли він охолоне, розріж його на три рівні частини.
3. Тепер переходимо до приготування крему. У мисці збий жовтки з цукром до кремоподібного стану. Додай порошковий пудинг, ванільну есенцію і молоко, потім ретельно перемішай все віночком, щоб не було грудочок.
4. Постав майбутній крем на повільний вогонь і безперервно помішуй, поки він не загусне. Дай крему охолонути. Після охолодження додай нарізане кубиками масло і перемішуй протягом 3 хвилин до отримання ніжного крему. Крем розділи на дві рівні частини.
5. Для приготування глазурі в металевій мисці змішай шматочки шоколаду і рослинної олії, потім постав суміш на водяну баню і перемішуй до тих пір, поки весь шоколад не розплавиться. Олія тобі необхідна для того, щоб не допустити загустіння глазурі.
6. На блюдо обережно виклади перший корж, потім нанеси частину крему. Далі виклади другий корж, рівномірно розподіляючи решту крему. І покрий торт третім коржем, акуратно притискаючи його кінчиками пальців. На останній корж вилий теплу глазур, розгладжуючи її лопаткою.
7. Прибери торт в холодне місце на 2-3 години, після чого його можна нарізати й подавати. Смачного!
Подаруй своїм близьким радісні моменти – випече маковий торт з шоколадною глазур’ю. До речі, крім маку, в цей торт можна додати родзинки та курагу, і тоді у тебе вийде торт з новим смаком.