Рисові тефтелі з грибами
від Denzhyttya
27 Жовтня, 2020
Представляємо вам рецепт повноцінної обідньої страви, яку можна приготувати всього лише за 30 хвилин.
Страва виходить смачна, дуже ароматна і ситна.
Готуються рисові тефтелі просто.
Цю страву можна їсти навіть в пост і вживати вегетаріанцям.
Необхідні продукти
- рис – 200 г
- вода – 400 мл
- сіль – 0,5 ч.л
- гриби – 300 г
- цибуля – 100 г
- морква – 150 гр
- сіль, перець, карі
Для соусу
- томатний соус – 200 мл
- вода – 100 мл
Починаємо приготування
- Цибулю очищаємо і подрібнюємо. Моркву чистимо і натираємо на тертці. Печериці промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
- Рис висипаємо в чашку, додаємо воду і сіль. Відварюємо його до напівготовності.
- На розпечену сковороду кладемо цибулю і обсмажуємо її 2-3 хвилини. Потім додаємо моркву, все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
- Потім всипаємо подрібнені шампіньйони, спеції, перемішуємо і обсмажуємо все до готовності.
- У варений рис додаємо готову піджарку з грибами. Все добре перемішуємо.
- У тарілку насипаємо трохи борошна, з отриманого фаршу формуємо тюфтельки і потім обвалюємо їх у борошні.
- Перекладаємо у форму для запікання, заздалегідь змащену рослинним маслом.
Готуємо соус
- У миску наливаємо воду і додаємо томатний соус. Все перемішуємо.
- Заливаємо тефтелі цим соусом, він повинен їх повністю покривати.
- Кладемо лавровий лист, злегка солимо і перчимо все.
- Розігріваємо духовку до 220 градусів і ставимо випікатися на 20-25 хвилин.
- Через відведений час дістаємо тюфтельки, перекладаємо їх на тарілку і подаємо до столу.