Рисові тефтелі з грибами

Рисові тефтелі з грибами

Представляємо вам рецепт повноцінної обідньої страви, яку можна приготувати всього лише за 30 хвилин.

Страва виходить смачна, дуже ароматна і ситна.

Готуються рисові тефтелі  просто.

Цю страву можна їсти навіть в пост і вживати вегетаріанцям.

Необхідні продукти

  • рис –  200 г
  • вода – 400 мл
  • сіль – 0,5 ч.л
  • гриби –  300 г
  • цибуля – 100 г
  • морква – 150 гр
  • сіль, перець, карі

Для соусу

  • томатний соус – 200 мл
  • вода – 100 мл

Починаємо приготування

  1. Цибулю очищаємо і подрібнюємо. Моркву чистимо і натираємо на тертці. Печериці промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
  2. Рис висипаємо в чашку, додаємо воду і сіль. Відварюємо його до напівготовності.
  3. На розпечену сковороду кладемо цибулю і обсмажуємо її 2-3 хвилини. Потім додаємо моркву, все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
  4. Потім всипаємо подрібнені шампіньйони, спеції, перемішуємо і обсмажуємо все до готовності.
  5. У варений рис додаємо готову піджарку з грибами. Все добре перемішуємо.
  6. У тарілку насипаємо трохи борошна,  з отриманого фаршу формуємо тюфтельки і потім обвалюємо їх у борошні.
  7. Перекладаємо у форму  для запікання, заздалегідь змащену  рослинним маслом.

Готуємо соус

  1.  У миску наливаємо воду і додаємо томатний соус. Все перемішуємо.
  2. Заливаємо тефтелі цим соусом, він повинен їх повністю покривати.
  3. Кладемо лавровий лист, злегка солимо і перчимо все.
  4. Розігріваємо духовку до 220 градусів і ставимо випікатися  на 20-25 хвилин.
  5. Через відведений час дістаємо тюфтельки, перекладаємо їх на тарілку і подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: