Святковий салат «Граф». Конкурент усім традиційним салатам

Святковий салат «Граф». Конкурент усім традиційним салатам

Серйозний конкурент всім традиційним салатам! Продукти доступні!

Святковий салат «Граф» виходить дуже смачним, соковитим, ситним!

Впевнені, що він займе почесне місце на вашому святковому столі! Розрізати його можна  як торт!

А можна зробити  порційний салатик  для кожного!

Поєднання продуктів в цій закусці незвичайне, але при цьому, можна сказати, незрівнянне.

Соковита маринована  салатна цибуля, куряче стегенце і овочі – це класика салатного жанру.

Чорнослив робить страву більш ароматною і пікантною, додаючи ніжну нотку копченостей.

інгредієнти

  • червона салатна цибуля – 1 велика головка,
  • куряче стегенце – 1 шт.
  • картопля – 1 шт(або 2 середнього розміру),
  • буряк – 1 шт.
  • консервований горошок – 100 гр.
  • чорнослив – 100 гр.
  • горіхи волоські – 50 грам
  • курячі яйця – 6 штук
  • майонез – для заправки
  • оцет 9% – 100 грам
  • вода – 100 грам,
  • сіль, перець – за смаком.

Рецепт приготування

  1. Заздалегідь треба буде відварити картоплю ,буряк (можна і в духовці їх запекти), остудити і очистити від шкірки.
  2. Також попередньо (краще з вечора) зваріть до готовності яйця і відваріть стегенце (велике). Нам треба, щоб всі продукти були повністю охолодженими.
  3. Спочатку замаринуємо нарізану невеликими кубиками червону салатну цибуля в оцті і воді.
  4. Цибулі повинно бути багато.
  5. Салат будемо збирати в роз”ємній  формі діаметром 20 сантиметрів.
  6. Нарізаємо зварене і вже охолоджене куряче стегенце дрібними кубиками, складаємо в форму шаром, солимо, перчимо.
  7. Потім викладаємо шар маринованої цибулі, промазуємо майонезом, придавлюючи по краях, щоб потім легко було зняти кільце і зберегти форму салату.
  8. Наступний шар – натерту на крупній тертці варену картоплю, солимо , перчимо, посипаємо цибулею і промазуємо майонезом.
  9. Буряк також тремо  на крупній тертці, солимо, перчимо, посипаємо цибулею і промазуємо майонезом.
  10. Далі викладаємо зелений горошок, суміш м’якого порізаного чорносливу з посіченим волоським горіхом, все це знову промазуємо майонезом.
  11.  Варені білки відокремлюємо від жовтків. Білки тремо  на крупній тертці, укладаємо шаром, промазуємо майонезом, зверху укладаємо шар жовтків, натертих на дрібній тертці.

Прибираємо салат на 2-3 години в холодильник для просочення.

Перед подачею прикрашаємо салат половинкою білка з зеленим горошком.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: