Рецепт «Манго» з гарбуза – екзотичний фрукт, доступний в будь-який час року на полиці комори
від Denzhyttya
30 Жовтня, 2020
Від цієї смакоти діти будуть у захваті.
Страви з гарбуза дуже популярні у всьому світі. З цього овоча варять суп, готують запіканки, пюре, салати, а в Австрії можна скуштувати навіть гарбузовий шнапс і гарбузову каву. У Вірменії гарбуз печуть, додають в плов, фарширують рисом або кизилом з горіхами, тушкують з сочевицею. В Індії з неї роблять відмінну халву. У неї безліч корисних властивостей і приємна ціна.
Завдяки особливому солодкому маринаду цей рудий красень за смаком нагадує манго і вже точно зарядить тебе холодною зимою гарним настроєм.
Гарбуз з апельсином на зиму
Інгредієнти:
- 3 кг гарбуза
- 600 г цукру
- 3 апельсина
- 1 лимон
- 15 г лимонної кислоти
Приготування:
- Добре очистити гарбуз від насіння і шкірки. Наріжте кубиками.
- Апельсин і лимон залийте окропом на 30 секунд. Потім наріжте кубиками.
- Змішайте гарбуз з цитрусовими, додайте цукор і лимонну кислоту. Гарненько перемішайте і залиште настоюватися 3-4 години. Можна додати спеції корицю чи бад”ян.
- По закінченню вказаного часу розкладіть отриману суміш в півлітрові банки. Простерилізуйте 30 хвилин ( З моменту закипання). Закатайте і загорніть у ковдру на добу. Далі зберігайте в темному прохолодному місці.
Такий гарбуз виходить ніжним, ароматним і соковитим. Його можна додавати в пироги або запікати з ним м’ясо. Але краще всього їсти ложкою прямо з банки, особливо коли поганий настрій.
Джерело:
ukr.media