Рецепт «Манго» з гарбуза – екзотичний фрукт, доступний в будь-який час року на полиці комори

Рецепт «Манго» з гарбуза - екзотичний фрукт, доступний в будь-який час року на полиці комори

Від цієї смакоти діти будуть у захваті.

Страви з гарбуза дуже популярні у всьому світі. З цього овоча варять суп, готують запіканки, пюре, салати, а в Австрії можна скуштувати навіть гарбузовий шнапс і гарбузову каву. У Вірменії гарбуз печуть, додають в плов, фарширують рисом або кизилом з горіхами, тушкують з сочевицею. В Індії з неї роблять відмінну халву. У неї безліч корисних властивостей і приємна ціна.

Завдяки особливому солодкому маринаду цей рудий красень за смаком нагадує манго і вже точно зарядить тебе холодною зимою гарним настроєм.

Гарбуз з апельсином на зиму

Інгредієнти:

  • 3 кг гарбуза
  • 600 г цукру
  • 3 апельсина
  • 1 лимон
  • 15 г лимонної кислоти

Приготування:

  1. Добре очистити гарбуз від насіння і шкірки. Наріжте кубиками.
  2. Апельсин і лимон залийте окропом на 30 секунд. Потім  наріжте кубиками.
  3. Змішайте гарбуз з цитрусовими, додайте цукор і лимонну кислоту. Гарненько перемішайте і залиште настоюватися 3-4 години. Можна додати спеції корицю чи бад”ян.
  4. По закінченню вказаного часу розкладіть отриману суміш в півлітрові банки. Простерилізуйте  30 хвилин ( З моменту закипання). Закатайте і загорніть у ковдру на добу. Далі зберігайте в темному прохолодному місці.

Такий гарбуз виходить ніжним, ароматним і соковитим. Його можна додавати в пироги або запікати з ним м’ясо. Але краще всього їсти ложкою прямо з банки, особливо коли поганий настрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: