Заливаємо картоплю кефіром і ставимо в духовку.

Заливаємо картоплю кефіром і ставимо в духовку. Таку смакоту ви ще не їли.

Готую картоплю в духовці тільки так! Це мій улюблений рецепт, адже тоді страва дуже ніжна та вершкова. Певної пікантності додає картоплі сир. Насправді, страву приготувати дуже легко, але потрібно знати один маленький нюанс.

Кефір потрібно обирати 1%. Якщо кефір дуже кислий, то його слід розбавити з водою в однакових пропорціях. Ваша картопля буде смачною та ароматною, а ще приготується значно швидше.

Картопля запечена на кефірі

Інгредієнти:

  • картопля 1 кг
  • кефір 500 мл
  • цибуля 1 шт.
  • часник 3 зуб.
  • сир 150-200 г
  • сіль, приправа для картоплі
  • рослинна олія для смаження

Як готувати:

1. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, а потім обсмажити в рослинній олії.

2. Також очистити картоплю і нарізати її . Все помістити в форму для запікання. Зверху додати спеції, смажену цибулю та 2/3 тертого твердого сиру. Все залити кефіром та ретельно перемішати.

3. Розігріти духовку до 180 градусів та запікати картоплю 30 хвилин. Потім зверху посипати  сиром і випікати ще 15 хвилин.

4. Це дуже смачна страва та ще неймовірно ситна.

Смачного!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: