Цей рецепт мусить бути в зошиті у кожної господині. Надзвичайно ніжний і смачний пляцок “Спартак”
Якщо ви обожнюєте солодощі, то цей рецепт для вас. Сьогодні ми вам розповімо, як швидко та легко приготувати неймовірний торт «Спартак». Цей неперевершений десерт часто можна зустріти на полицях магазину, але він не зрівняється з домашнім.
Рецепт приготування пляцка «Спартак»
- Молоко – 1 склянка:
- Яйця – 2 штуки:
- Масло – 100 г:
- Мед – 3 ст.л.:
- Цукор – 1 склянка:
- Сода – 1 ч.л.:
- Оцет – 1 ч.л.:
- Какао – 4-5 ст.л. (від кількості какао залежить насиченість кольору):
- Борошно – 450 – 500 г.
Процес приготування:
Змішайте мед, молоко та вершкове масло й помістіть на вогонь. Продовжуйте помішувати, щоб утворилася однорідна суміш. Не доводьте до кипіння!
За допомогою міксера змішати цукор та яйця, а потім ще додати охолоджене молоко. Просіяти борошно з какао та зробити невеличке заглиблення. Сюди ще всипати соду з оцтом та замішуємо тісто. Потім отриману кулю потрібно поділити на 10 частин та розкачати кожну в корж, який має відповідати розміру дека. Потім тісто викладаємо на деко та зверху проколюємо по усій поверхні. Поміщаємо в духовку та випікаємо 7 хвилин при 170 градусів.
Коржі змащуємо будь-яким улюбленим заварним кремом.
Заварний крем для пляцка «Спартак»
- Молоко – 0,5 л;
- Цукор – 1 склянка;
- Борошно – 3 ст.л. з гіркою;
- Яйця – 3 штуки;
- Ванілін (за бажанням);
- Масло – 400 г.
Процес приготування:
В сотейнику змішати яйця, молоко, цукор, ванілін та борошно, ретельно перемішуючи дерев’яною лопаткою. Зняти з вогню, коли крем загусне. Ваш крем готовий, якщо по ньому провести лопаткою, а утворена лінія не запливе. Після цього слід дати йому охолонути. Потім змішати міксером з вершковим маслом в декілька етапів.
Змастіть коржі кремом й помістіть в холодильник. Смачного!