Салат «Принцеса». Дуже смачний салат на святковий стіл
від Denzhyttya
4 Листопада, 2020
Інгредієнти:
- Консервований лосось – 1 банка.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 5-6 шт.
- Сир – 150-200 г.
- Яблука – 2 шт.
- Консервована кукурудза – 0,5 банки.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком.
- Сік лимона – 1 ч.л.
- Майонез – 400 г.
- Малосольна сьомга або форель – 200-300 г.
- Червона ікра – 1 ст.л.
- Яйця перепелині – 2 шт.
- Крем-сир – 3-4 ст.л.
- Зелень – петрушка і кріп.
Приготування:
- Відкрити банку консервованого лосося, злити рідину, видалити великі рибні кісточки і розім’яти виделкою рибу.
- Цибулю почистити і дрібно нарізати.
- Яйця відварити, остудити, почистити. Відокремити жовтки від білків.
- Жовтки розім’яти виделкою, окремо білки натерти на дрібній тертці.
- Сир натерти на дрібній або крупній тертці.
- Яблука вимити, зрізати шкірку, видалити насіння і натерти на крупній тертці, скропити лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
- Викладати салат шарами на блюдо: рибні консерви, цибуля (злегка поперчити), жовтки (посолити), змастити майонезом, яблука, тертий сир, майонез, кукурудза, білки – посолити і перемішати з майонезом.
- Покрити цією масою всю поверхню салату.
- Прикрасити салат: малосольну сьомгу або форель нарізати тонкими скибочками.
- Скибочки риби нарізати на вужчі смужки. Прикрасити смужками сьомги поверхню салату у вигляді «плетінки».
- У центр салату поставити одну або кілька трояндочок з скибочок сьомги. Розкласти половинки перепелиних яєць.
- По краю, салат можна прикрасити маленькими квіточками з крем-сиру.
- Для цього потрібно видавити крем-сир (заздалегідь дістати його з холодильника, щоб нагрівся до кімнатної температури) з мішка з насадкою «зірочка».
- Готовий салат акуратно затягнути харчовою плівкою і дати настоятися близько 12 годин.
Смачного!
Джерело:
jrati.ru