Торт ” Шапка Мономаха”.

Зовні він нагадує шапку Мономаха.

Виходить дуже красивий і шалено смачний. Такий королівський торт стане прикрасою будь-якого столу.

Для торта ми будемо випікати 3 коржа діаметром 24 см.

У рецепті 1 ст. = 200 гр.

Інгредієнти:

для коржів

  • борошно – 0,5 ст (для 1 коржа)
  • сметана – 0,5 ст (для 1 коржа)
  • цукор – 70 гр (для 1 коржа)
  • яйце – 1 шт (для 1 коржа)
  • розпушувач – 1 пакетик
  • крохмаль – 1 ст.л ( для 1 коржа)
  • мак – 1 ст.л ( для 1 коржа)
  • какао – 2 ст.л (для 2го коржа)
  • волоські горіхи ( для 3го  коржа)

Для просочення

  • нежирна сметана – 6 ст.л

для крему

  • сметана – 3,5 ст
  • цукор – 3/4 ст
  • желатин – 15 гр
  • молоко – 3/4 ст
  • ванілін

Для прикраси / прошарку

  • желе – 300 мл
  • волоські  горіхи
  • темний шоколад
  • сушена вишня

Приготування:

  1. У мисці змішуємо борошно і розпушувач, потім все просіюємо.
  2. В іншій мисці збиваємо яйце з цукром, додаємо сметану і знову збиваємо, потім всипаємо борошно і розпушувач, знову збиваємо.
  3. Додаємо до першого коржу крохмаль і мак, добре перемішуємо.
  4. Форму промазуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Виливаємо в неї суміш для першого коржа.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо корж 10 хвилин.
  6. Замішуємо тісто для другого коржа по тій же схемі, тільки в кінці додаємо какао порошок.
  7. Перемішуємо тісто до однорідного стану, виливаємо в форму і випікаємо 10 хвилин при такій же температурі, як і перший корж.
  8. Замішуємо тісто для третього коржа і в нього додаємо посічені горіхи. Також виливаємо його в форму і випікаємо до готовності.
  9. Готовий перший корж дістаємо з духовки. Перекладаємо його на рівну поверхню і відразу змащуємо сметаною.
  10. Те ж саме робимо з другим і третім коржем. Потім залишаємо їх остигати.
  11. Готуємо два види різнокольорових желе по інструкції з упаковки. Ставимо  в холодильник застигати.
  12. Беремося за приготування крему. У чашку висипаємо желатин і заливаємо його молоком.
  13.  Залишаємо набухати. У чашку зі сметаною всипаємо ванільний цукор і простий цукор, все перемішуємо.
  14. Набряклий желатин нагріваємо і виливаємо в сметану. Все добре перемішуємо. Крем готовий, ставимо його в холодильник, щоб злегка загус.
  15. Дістаємо з холодильника желе і нарізаємо шматочками.
  16. Беремо корж з какао і нарізаємо його на шматочки. На блюдо викладаємо корж з волоським горіхом, зверху на нього кладемо частину сметанного крему і накриваємо коржем з маком.
  17. Потім наносимо ще трохи крему. А на нього викладаємо кілька шматочків желе. Шматочки нарізаного коржа вмочаємо в сметані і викладаємо зверху на торт у вигляді гірки.
  18. До них же додаємо сушену вишню і горіхи.
  19. Зверху і з боків промазуємо торт кремом, що залишився, потім присипаємо тертим шоколадом. Верх прикрашаємо кубиками желе, волоським горіхом і шматочками вишні.
  20. Готовий торт ставимо на кілька годин в холодильник охолодитися.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: