Хмиз на мінеральній воді. Якщо хочете похрумтіти, тоді цей рецепт для вас
від Denzhyttya
7 Листопада, 2020
Цей хмиз на мінеральній воді може бути Вам знайомий під назвою «медова пахлава».
Рецепт його дуже простий і готується все швидко і легко.
Виходить дуже смачно! Якщо хочете похрумтіти, тоді знайомтеся з рецептом.
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна
- 1 стакан мінералки
- 1 чайна ложка цукру
- 1 щіпка солі
- 3 столових ложки горілки
- 1 столова ложка сметани (не обов’язково, але я додаю)
Приготування:
- Борошно висипати в миску, зробити поглиблення. В ямку вилити сметану, мінералку, горілку, сіль, цукор і ложкою все гарненько змішати.
- Після вимісити до еластичності на столі, присипаному борошном. І нехай тісто тепер трошки полежить під серветкою (щоб скоринка не утворилася). Потім ще раз вимісити.
- Далі розгортаємо тоненько – близько 1 мм. Щоб зручніше було розгортати, краще поділити тісто на 5 частин . Отриману пластину не дуже щільно, але і не слабо, скачуємо в рулет *.
- Беремо гострий ніж і нарізаємо наш «рулет» під кутом 45 градусів на шматочки товщиною близько 2 см. (Щоб при подальшому обсмажуванні тісто не розкручувалося, вільний край я трошки прищипують до самого останнього обороту тіста.)
Нагріваємо рослинне масло (близько 0,5 л) в глибокій сковорідці, обсмажуємо утворені шматочки з двох сторін до золотистого кольору. - При обсмажуванні шматочки рулету вийдуть шаруваті.
- Обсмажений хмиз викладати на паперовий рушник, щоб вбралися залишки олії.
- Занурювати в сироп потрібно вже трохи охолоджену пахлаву – щоб «хрускіт» не зник.
- Зверху присипати подрібненими горіхами або цукровою пудрою.
Сироп:
Інгредієнти:
- 1 стакан цукру
- 2/3 склянки води
- 1 ч. Ложка меду
Приготування:
- Варити на вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки не з”являться пузирчики.
- Спочатку я боялася, що тісто злипнеться після скручування, тому розкатаний пласт змащувала вершковим маслом.
- Коли ж масло несподівано закінчилося, останню порцію тіста довелося трошки присипати борошном і на свій страх і ризик скручувати. І скажу, що вийшло навіть КРАЩЕ! Розгорталися шматочки у фритюрі ще гарніше!Візьміть і це собі на замітку.
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru