5 смачних закусок для тих, хто любить гостре

Гострі закуски – прекрасний початок вечері. Чим гостріша страва, тим краще настрій і апетит.

Ми знайшли  для вас кілька рецептів простих і швидких закусок, які точно сподобаються всім любителям гострих і смачних страв.

У кожному варіанті гостроту можна регулювати за власним бажанням – від «ну зовсім не гостреньке» до «дайте швидше водички».

Сирні завитки з шинкою на швидку руку

Інгредієнти:

  • 150 г сиру
  • 250 г готового листкового тіста
  • готовий гострий соус за смаком
  • 1 яйце
  • 100 г шинки або бекону
  • зелена цибуля для прикраси

Приготування:

  1. На  поверхні , посипаній борошном , розгортаємо тісто рівним прямокутником.
  2. Змащуємо поверхню тіста  гострим соусом.
  3. Ріжемо тонкими пластинами шинку і викладаємо на тісто, залишаючи краї   вільними приблизно на 1 см..
  4. Тремо  сир і посипаємо його рівномірно на шинку.
  5. Звертаємо тісто в рулет і гострим ножем нарізаємо його  не більше 2 см завтовшки.
  6. Викладаємо на деко, застелене пекарської папером.
  7. Змащуємо завитки злегка збитим яйцем.
  8. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 13-15 хвилин.
  9. Прикрашаємо зеленою цибулею.

Буряковий салат з перчинкою

Інгредієнти:

  • 300 г буряка
  • 3 зубчики часнику
  • 1 маленька цибулина
  • 1/2 перцю чилі
  • 5 ст. л. винного оцту
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • сіль за смаком
  • кінза, волоські горіхи для прикраси

Приготування:

  1. Нарізаємо невеликими шматочками відварений буряк.
  2. Кубиками ріжемо цибулю, шматочками – перець, часник видавлюємо через прес. Змішуємо все  з оцтом, оливковим маслом. Додаємо сіль. Перемішуємо заправку.
  3. Заправляємо буряк і добре перемішуємо.
  4. Прикрашаємо кінзою і волоськими горіхами.
  5. Даємо настоятися не менше години.

Помідори з гострою начинкою

Інгредієнти:

  • 5 помідорів
  • 250 г сиру
  • 4 зубчики часнику
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 1/2 перцю чилі
  • сіль, чорний перець, червоний перець, кмин за смаком
  • кінза, стрілки часнику / зелена цибуля за смаком

Приготування:

  1. Видавлюємо  часник через прес, гострий перець очищаємо від насіння і дрібно ріжемо.
  2. Сир змішуємо з зеленню, оливковим маслом, часником, гострим перцем, сіллю і спеціями.
  3. У помідорів відрізаємо кришечки і акуратно виймаємо м’якоть.
  4. У кожен помідор кладемо не шкодуючи сирну начинку.
  5. Прикрашаємо зеленню.

Тости з гострою фетою

Інгредієнти:

  • 350 г сиру фета
  • 150 г твердого сиру
  • перець чилі за смаком
  • сік 1 лимона
  • 5 ст. л. оливкового масла
  • сіль, чорний перець за смаком
  • хліб для тостів

Приготування:

  1. Перець чилі очищаємо від насіння і дрібно ріжемо.
  2. Фету розминаємо виделкою, додаємо чилі, сіль, чорний перець.
  3. Сік лимона змішуємо з оливковою олією.
  4. Блендером збиваємо до пишності фету. Додаємо тонкою цівкою суміш олії і соку, не вимикаючи блендер.
  5. Готуємо тости, злегка охолоджуємо їх і намазуємо гострою фетою.
  6. Тонко ріжемо твердий сир і викладаємо його на тости.

Фаршировані яйця  гострими креветками

Інгредієнти:

  • 15 великих креветок
  • 5 зварених круто яєць
  • сік третини лимона
  • 3 ст. л. жирних вершків
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. гострої гірчиці
  • сіль, гострий перець за смаком
  • гілочки петрушки, червона ікра для прикраси

Приготування:

  1. Яйця розрізаємо на половинки, виймаємо жовтки.
  2. Жовтки розминаємо виделкою, додаємо сіль, перець, вершки, майонез, лимонний сік і гірчицю. Добре перемішуємо.
  3. Ріжемо креветки невеликими шматочками, залишивши необхідну кількість цілих креветок для прикраси кожної половинки яйця.
  4. Перемішуємо шматочки креветок з заправкою.
  5. Ложкою викладаємо начинку в човники з білків.
  6. Прикрашаємо цілою креветкою, зеленню і червоними ікринками.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: