Одна з найбільш корисних круп У СВІТІ! 85% людей незаслужено обходять її стороною
Ні в якому разі не нехтуйте пшоняною кашею, адже вона може врятувати вас від різноманітних захворювань: від ожиріння до тромбофлебіту.
Достатньо купити одну упаковку пшона, щоб замінити цілу домашню аптечку. Сьогодні ми вам розповімо, у чому полягає користь цієї каші, і як правильно її вживати.
1. Лікує стенокардію
Ішемічна хвороба серця охоплює стенокардію, інфаркт міокарда й кардіосклероз. Пшоно запобігає появі стенокардії, яку ще часто називають «грудною жабою». Основними її симптоми є біль в грудній клітці, задишка, нудота, запаморочення. Виникає тоді, коли до серцевого м’яза поступає недостатня кількість крові. Тому слід вживати пшоно, щоб уникнути цих неприємностей.
Розігрійте суху сковороду та обсмажте на ній 3 ст. л. пшона. При цьому зерна не мають втрачати жовтий колір. Залийте зерно 130 мл води та перемішуйте до тих пір, поки вода не випарується. Готову страву поділити на чотири порції й вживати їх о 8:00, 12:00, 16:00, 20:00. Повторювати процедуру щодня протягом місяця.
2. Бореться з гіпертонією і гемороєм
Вживайте пшоно тричі на тиждень по 1 ст. л. вранці та ввечері. Пшоно – це спадщина наших дідусів і бабусь, раніше його вміли й любили готувати. Ваш раціон має містити пшоняну кашу, капусняк.
3. Сприяє схудненню
Пшоно — це зерно з мінімальною калорійністю, на 100 г продукту всього лиш 100 г пшона. Загалом три порції пшоняної каші допоможуть вам позбутися голоду на весь день, але і близько не наблизитеся до мінімальної денної норми -1000 ккал в день.
Також пшоняну кашу рекомендують вживати для нормалізації рівня цукру в крові та пришвидшення метаболізму. Ось який коктейль допоможе схуднути:
промити 100 г пшона, додати 200 мл чистої дистильованої води, температура якої не має перевищувати 30 градусів. Кашу ретельно перетерти руками, щоб вода стала білого кольору. Потім всю воду потрібно випити одразу. Такий метод покращить процеси травлення.
4. Лікує нирки
Пшоно відмінно допомагає ниркам і всій сечовидільній системі: чистить нирки, виводить пісок, каміння, допомагає при жіночих хворобах і лікує цистит. Допомагає в лікуванні каменів в сечовому міхурі — після початку вживання відвару пшона через тиждень-два камінь розчиниться в пісок і вийде з сечею.
Стакан пшона (200 мл) промити теплою водою, висипати в 3-літрову банку і залити все гарячою водою. Після цього настоювати при кімнатній температурі, укривши чимось теплим. На наступний день ви побачите білу суспензію у воді. Ось вона і є вашими ліками.
Перелийте білу рідину в іншу місткість, з якої ви будете пити її протягом дня, коли і скільки хочете. Увечері підготуйте нову порцію на наступний день. Рекомендується слідувати цій програмі лікування протягом 10-15 днів.
Не слід вживати пшоняну кашу, якщо у вас проблеми з щитоподібною залозою, оскільки це може заважати нормальному йодному обміну. У продукті присутні полісахариди, і якщо у вас підвищена кислотність шлунка, спостерігається гастрит або є проблеми з підшлунковою залозою, а також товстою кишкою, застосовувати засіб не можна.
Як часто ви готуєте пшоняну кашу?