Салат з авокадо

Неймовірний салат з нуту та  авокадо і соусом песто чудово підійде для будь-якого столу. А якщо хочете приготувати пісний варіант, просто не додавайте пармезан в соус песто, який і без цього зможе надати салату пікантності і додаткового смаку.

Підібрані для салату з нуту та  авокадо інгредієнти поєднуються незвично і дуже вдало. Якщо ви не хочете готувати соус песто в домашніх умовах, можна купити в магазині вже готовий варіант.

Інгредієнти

  • нут 0,5 скл.
  • авокадо 1 шт.
  • цибуля 0,5 шт.
  • маслини 80 г
  • петрушка 90 г
  • кедрові горіхи 50 г
  • лимон 0,25 шт.
  • часник 1 зуб.
  • оливкова олія за смаком
  • сіль за смаком
  • лимонний сік за смаком

Приготування

  1. Промийте нут, залийте його водою і додайте трохи соди, залиште на ніч. Після цього злийте воду, промийте нут, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Потім встановіть середній вогонь і варіть нут близько 30 хвилин, поки він не стане м’яким, посоліть.нут
  2. Злийте з нуту воду, промийте і, перетираючи турецький горох між шарами паперового рушника, зніміть з нуту зовнішню шкірку. Перекладіть в миску і перемеліть до утворення великих шматочків.
  3. Дрібно порубати цибулю, маслини розрізати навпіл, авокадо наріжте невеликими кубиками. Змішайте ці інгредієнти з нутом, посоліть і полийте лимонним соком.змішування інгредієнтів
  4. Щоб приготувати соус песто, промийте петрушку, обсушіть її і відріжте листочки. На сковороді без масла трохи підсмажте кедрові горіхи, очистіть зубчик часнику, а пармезан поламайте на маленькі шматочки.соус песто
  5. Складіть часник, половину листя петрушки і трохи солі в блендер, злегка подрібніть, додайте частину горіхів і сиру, що залишилися листя петрушки і знову злегка подрібніть. Після цього додайте  горіхи і сир,що залишилися, подрібніть повністю, додайте оливкову олію і сік четвертинки лимона. Заправте соусом песто салат.заправка салату

Для цього  салату   нут можна зварити заздалегідь і заморозити. Тоді приготувати салат можна за лічені хвилини. А якщо і цей варіант вам не підходить, сміливо беріть консервований нут.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: