Мамине печиво, з’їдається як насіння

Якщо ти все ще полюєш за рецептами з дитинства, ця добірка інструкцій з приготування печива точно тобі знадобиться. У ній ти зможеш знайти цілих вісім рецептів, серед яких легендарне молочне печиво, «Мадлен», «Кали» і ще багато чого!

Так що готуй багато борошна, цукру і терпіння. До Нового року ти зможеш приготувати кілька листів смачних ласощів прямо як в дитинстві.

Молочне печиво

молочне печиво як в дитинстві

Інгредієнти

  • 100 г цукру
  • 250 г борошна
  • 0,5 ст. теплого молока
  • 100 г топленого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача

Приготування

Для того, щоб швиденько впоратися з приготуванням, найкраще скористатися міксером. Для початку варто збити в  чаші яйця з цукром, а потім додати до них борошно, масло, молоко і розпушувач в найостаннішу чергу.

Випікати бажано в формочках,  консистенція тіста це дозволяє. Якщо ти любиш солодше, відрегулюй кількість цукру відповідно до своїх смаків. Печення виходять дуже м’якими.

«Мадлен»

печиво мадлен без формочок

Інгредієнти

  • 120 г борошна
  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 90 г вершкового масла
  • 1 ст. л. лимонного соку

Приготування

Змішай вершкове масло, цукор і яйця. Злегка підтоплене масло завчасно. Акуратно збий все віночком, поступово додаючи борошно і лимонний сік. Ретельно перемішай і виклади в форми. Випікати печиво при температурі 200 градусів близько 13 хвилин.

«Кали»

Інгредієнти

  • 1 ст. цукру
  • 1 ст. пшеничного борошна
  • 4 яйця
  • маргарин для змащення  деко
  • 1 пакетик ваніліну

Приготування

Яйця змішай в ємності з цукром і ваніліном. Збивати масу не потрібно, лише акуратно перемішати. Після цього додай борошно і перемішай ще раз. Рідке тісто вилий невеликими порціями на змащене маргарином деко. Не забудь залишити між порціями великі проміжки.

Випікається таке печиво дуже швидко – 5 хвилин при температурі 200 градусів буде досить. Поки печиво гаряче потрібно швидко сформувати з нього квіти за допомогою паперового рушника. До цього печива можна приготувати заварний крем .

«Тануть моменти»

пісочне печиво тануть моменти

Інгредієнти

  • 230 г вершкового масла кімнатної температури
  • півсклянки цукрової пудри
  • 1 ч. л. ваніліну
  • 1, 5 ст. борошна
  • третину склянки крохмалю

Приготування

Масло потрібно збити з цукровою пудрою, потім додати ванілін. Збивати блендером на низькій швидкості, додай до суміші борошно і крохмаль. Застели пергаментом деко і виклади тісто за допомогою кулінарного мішка з насадкою «зірочка». Відстань між печивом має бути близько 2 см. Залиш деко в морозилці на годину, потім випікай печиво 25 хвилин при температурі 180 градусів.

«Яблучко»

печиво яблучко склад

Інгредієнти

  • 60 г цукру
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 250 г борошна
  • дрібка солі
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 яблука
  • 1 пакетик ваніліну
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Приготування

Збий яйця з цукром і ваніліном до густих піків. Додай вершкове масло і збий знову. Тепер можна додати борошно, розпушувач і сіль. Дрібно наріж яблука і полий  лимонним соком , перемішай тісто . Виклади тісто на застелений папером деко. Випікати близько  20 хвилин при температурі 180 градусів. Після охолодження його можна посипати пудрою.

Класичне пісочне печиво

пісочне печиво класика

Інгредієнти

  • 125 г маргарину
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 200 г борошна

Приготування

Розтопи маргарин в мікрохвильовці, потім додати  туди суміш яєць і цукру. Після цього додай борошно і ретельно перемішай . Густе тісто швидко виклади на застелене пергаментом деко і випікай  до готовності.

Печиво «Квіточки»

пісочне печиво квіточки

Інгредієнти

  • 200 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 6 ст. л. сметани
  • 100 г цукру
  • дрібка солі
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 пакетик ваніліну
  • 2 ст. л. какао або тертого шоколаду

Приготування

Для початку потрібно ретельно перетерти борошно і маргарин. Потім можна додавати інші інгредієнти: цукор, сіль, сметану, борошно, ванілін і розпушувач. У половину м’якого тіста  тепер потрібно додати какао. Обидві частини тіста  загорни в плівку і дай настоятися в холодильнику близько години.

Розкачай тісто качалкою і наріж невеликі рулетики . Одна квітка складається з двох білих і двох темних кружечків. Їх потрібно скласти внахлест по черзі. Сформувавши всі  квіти, відправляй їх в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Сирне печиво

Інгредієнти

  • 200 г маргарину
  • 250 г сиру
  • 1 ст. борошна
  • ванілін за бажанням

Приготування

Розімни маргарин і додай до нього сир, борошно і ванілін. Розкачай тісто якомога тонше і виріж за допомогою склянки рулетики. Кожен посип цукром з одного боку і склади вчетверо цукровою стороною  всередину. Після цього вмочи в цукор верх печива. Випікати до готовності.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: