Мамине печиво, з’їдається як насіння
Якщо ти все ще полюєш за рецептами з дитинства, ця добірка інструкцій з приготування печива точно тобі знадобиться. У ній ти зможеш знайти цілих вісім рецептів, серед яких легендарне молочне печиво, «Мадлен», «Кали» і ще багато чого!
Так що готуй багато борошна, цукру і терпіння. До Нового року ти зможеш приготувати кілька листів смачних ласощів прямо як в дитинстві.
Молочне печиво
Інгредієнти
- 100 г цукру
- 250 г борошна
- 0,5 ст. теплого молока
- 100 г топленого вершкового масла
- 2 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
Приготування
Для того, щоб швиденько впоратися з приготуванням, найкраще скористатися міксером. Для початку варто збити в чаші яйця з цукром, а потім додати до них борошно, масло, молоко і розпушувач в найостаннішу чергу.
Випікати бажано в формочках, консистенція тіста це дозволяє. Якщо ти любиш солодше, відрегулюй кількість цукру відповідно до своїх смаків. Печення виходять дуже м’якими.
«Мадлен»
Інгредієнти
- 120 г борошна
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 90 г вершкового масла
- 1 ст. л. лимонного соку
Приготування
Змішай вершкове масло, цукор і яйця. Злегка підтоплене масло завчасно. Акуратно збий все віночком, поступово додаючи борошно і лимонний сік. Ретельно перемішай і виклади в форми. Випікати печиво при температурі 200 градусів близько 13 хвилин.
«Кали»
Інгредієнти
- 1 ст. цукру
- 1 ст. пшеничного борошна
- 4 яйця
- маргарин для змащення деко
- 1 пакетик ваніліну
Приготування
Яйця змішай в ємності з цукром і ваніліном. Збивати масу не потрібно, лише акуратно перемішати. Після цього додай борошно і перемішай ще раз. Рідке тісто вилий невеликими порціями на змащене маргарином деко. Не забудь залишити між порціями великі проміжки.
Випікається таке печиво дуже швидко – 5 хвилин при температурі 200 градусів буде досить. Поки печиво гаряче потрібно швидко сформувати з нього квіти за допомогою паперового рушника. До цього печива можна приготувати заварний крем .
«Тануть моменти»
Інгредієнти
- 230 г вершкового масла кімнатної температури
- півсклянки цукрової пудри
- 1 ч. л. ваніліну
- 1, 5 ст. борошна
- третину склянки крохмалю
Приготування
Масло потрібно збити з цукровою пудрою, потім додати ванілін. Збивати блендером на низькій швидкості, додай до суміші борошно і крохмаль. Застели пергаментом деко і виклади тісто за допомогою кулінарного мішка з насадкою «зірочка». Відстань між печивом має бути близько 2 см. Залиш деко в морозилці на годину, потім випікай печиво 25 хвилин при температурі 180 градусів.
«Яблучко»
Інгредієнти
- 60 г цукру
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 250 г борошна
- дрібка солі
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 яблука
- 1 пакетик ваніліну
- 1 ст. л. цукрової пудри
Приготування
Збий яйця з цукром і ваніліном до густих піків. Додай вершкове масло і збий знову. Тепер можна додати борошно, розпушувач і сіль. Дрібно наріж яблука і полий лимонним соком , перемішай тісто . Виклади тісто на застелений папером деко. Випікати близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після охолодження його можна посипати пудрою.
Класичне пісочне печиво
Інгредієнти
- 125 г маргарину
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 200 г борошна
Приготування
Розтопи маргарин в мікрохвильовці, потім додати туди суміш яєць і цукру. Після цього додай борошно і ретельно перемішай . Густе тісто швидко виклади на застелене пергаментом деко і випікай до готовності.
Печиво «Квіточки»
Інгредієнти
- 200 г борошна
- 150 г вершкового масла
- 6 ст. л. сметани
- 100 г цукру
- дрібка солі
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 пакетик ваніліну
- 2 ст. л. какао або тертого шоколаду
Приготування
Для початку потрібно ретельно перетерти борошно і маргарин. Потім можна додавати інші інгредієнти: цукор, сіль, сметану, борошно, ванілін і розпушувач. У половину м’якого тіста тепер потрібно додати какао. Обидві частини тіста загорни в плівку і дай настоятися в холодильнику близько години.
Розкачай тісто качалкою і наріж невеликі рулетики . Одна квітка складається з двох білих і двох темних кружечків. Їх потрібно скласти внахлест по черзі. Сформувавши всі квіти, відправляй їх в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Сирне печиво
Інгредієнти
- 200 г маргарину
- 250 г сиру
- 1 ст. борошна
- ванілін за бажанням
Приготування
Розімни маргарин і додай до нього сир, борошно і ванілін. Розкачай тісто якомога тонше і виріж за допомогою склянки рулетики. Кожен посип цукром з одного боку і склади вчетверо цукровою стороною всередину. Після цього вмочи в цукор верх печива. Випікати до готовності.
Смачного!