Салат «Горохове поле»

У багатьох сім’ях салати з горошком асоціюються виключно з одним салатом – «Олів’є». При цьому такий інгредієнт господині часто додають як в запіканки, Так і в пироги. Він надає стравам  домашнього затишку.

Так чому б не спробувати приготувати зовсім іншу закуску з зеленим горошком. Тим більше, що вона має таке символічну і барвисту назву!

Інгредієнти

  • морква 1 шт.
  • картопля 2 шт.
  • печериці 350 г
  • огірки 3 шт.
  • кріп 30 шт.
  • Твердий сир 200 г
  • майонез за смаком
  • горошок 120 г

Приготування

  1. Гриби промийте, дрібно поріжте і обсмажте на ложці рослинного масла. В процесі посоліть і поперчіть за смаком. В кінці приготування відцідіть зайву рідину.
  2. На блюдо для подачі покладіть кільце. Першим шаром викладіть в нього половину обсмажених грибів. Промийте і просушіть кріп. Половину зелені подрібніть і викладіть на гриби.салат сгрібамі
  3. Поверх кропу видавіть трохи майонезу, розмажте його. Наступним шаром викладіть дрібні кубики двох свіжих огірків. Далі –  гриби, які залишились.
  4. Поверх них натріть на середній терці половину  сиру. Рівномірно розподіліть. Змастіть його майонезом. Заздалегідь відварені картоплю і моркву остудіть і дрібно наріжте.салат з майонезом і огірком
  5. На змащений сир викладіть картоплю, розрівняйте її. Далі розподіліть по поверхні моркву. Її змастіть тонким шаром майонезу. До речі, рекомендуємо використовувати пісний.
  6. Потім викладіть натертий сир ( той, що залишився), також змастіть його майонезом, посипте максимально подрібненим кропом. Зверху щедро посипте страву зеленим горошком, відправте на години 2 в холодильник.салат на свято

Перед  подачею на стіл зніміть кільце. З боків  салат  прикрасьте тонкими слайсами огірка. До кропу, між іншим, можете додати зелену цибуляю, якщо любите пікантні салати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: