Торт без випічки ” Зимова казка”

Дуже люблю желейні торти ( і не тільки желейні ;))  і взагалі все , що пов”язане з словом “желе”. Подобається експериментувати і радувати своїх рідних. У даному тортику поєднується смак винограду, крекеру  з сметанковим желе . Торт легко готувати . Такі торти на основі сметанного желе подобаються всім .

Інгредієнти:

  • 700 мл сметана
  • 300 г крекер (з маком, хрусткий)
  • 100 г родзинки (запарений) – за бажанням
  • 100 г шоколад (будь-який)
  • 25 г желатин (швидкорозчинний)
  • 90 г желе (пакетик, зеленого кольору)
  • виноград білий (великий, для прикраси)
  • 1 стакан цукор-пісок
  • цукор ванільний – 1 пак.

Приготування:

  1. Насамперед розводимо желатин в 150 мл гарячої води.
  2. Розводимо, згідно з інструкцією, желе в 300 мл гарячої води ( я ще додаю цукру грам 50 до желе  )
  3. Ми залишаємо все охолоджуватись.
  4. У миску або каструлю виливаємо сметану, насипаємо цукор, ванільний цукор і гарненько збиваємо.
  5. Коли маса зіб’ється, додаємо розведений (кімнатної температури) желатин і перемішуємо до однорідності.
  6. Плитку шоколаду (краще попередньо охолодити в морозилці) за допомогою ножа дрібно ламаємо або на
  7. крупній тертці тремо.
  8. У миску зі сметаною додаємо крекер і розпарені родзинки. ( можна заморожену вишню без кісточки )
  9. Гарненько вимішуємо.
  10. Роз’ємна  форма повинна вже бути на столі .
  11. Викладаємо 1/3 нашого крему.
  12. Акуратно посипаємо його шоколадом.
  13. На шоколад викладаємо ще одну частину крему і знову посипаємо шоколадом.
  14. Потім викладаємо масу, що залишилася.
  15. Форму ставимо в холодильник для застигання на 30 хвилин.
  16. Поки застигає крем, дістаємо виноград, ріжемо його на половинки.
  17. Дістаємо торт з холодильника, красиво викладаємо на нього половинки винограду.
  18. Виноград акуратно заливаємо зеленим желе. ( желе краще виливати частинами , наприклад вилили
  19. приблизно половину і прибрали в холодильник , потім коли желе застигне вилити іншу частину желе , що
  20. залишилась)
  21. Ставимо в холодильник до повного застигання.
  22. Можна залишити в холодильнику на ніч, а взагалі досить 2-3 годин.
  23. Дістаємо торт з холодильника, знімаємо бортики форми, за допомогою лопатки переносимо торт на блюдо, (
  24. можна зразу встановити роз”ємну форму на тарілку в якій будете подавати торт )  і можна пригощати гостей!
  25. Рецепт можна змінювати на свій смак: колір желе, фрукти, замість шоколаду і родзинок можна покласти
  26. вишню, вона добре поєднується зі сметаною.

Смачного ! Створюйте святковий настрій собі і вашим рідним!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: