Кокосове печиво або міні-кокосики
від Denzhyttya
5 Грудня, 2020
Як виявилося, кокосове печиво не так вже й складно приготувати вдома, це не займає багато часу, та ще й можна кожного разу робити з різним присмаком та “ступенем хрусткості”. А ще можна робити смачний крем і “склеювати” ним “кокосики “. Двома словами – райська насолода!
Інгредієнти:
- кокосова стружка – 200 гр
- яйця – 4 шт
- цукор – 100 гр
- ванільний цукор – 1/4 ч.л.
- сіль – 1/4 ч.л.
Приготування
- Перший пункт підготовки є не обов’язковим, але його виконання дозволить підсилити смак та запах кокоса в печиві. Кокосову стружку потрібно рівномірно викласти на покрите пергаментом деко та помістити в розігріту до 180°С духовку на 5 хв. Тільки не залишайте без нагляду! Якщо стружка знизу занадто швидко починає коричневіти – її потрібно гарненько перемішати щоб не пригоріла.
- Розділяємо в окремі посудини білки та жовтки. Власне, останні для рецепту кокосового печива й не потрібні, тому на жовтки можна сміливо складати інші плани: на приготування грінок наприклад.
- До білків додаємо цукор, ваніль та сіль і збиваємо вручну до утворення піни. Якщо кокосова стружка вже вистигла після відвідин солярію економ-класу, її відразу можна акуратно змішувати з білковою сумішшю.
- Маса для приготування коксового печива готова. Знову вмикаємо духовку на 180°С, застилаємо деко пергаментом, набираємо в окрему посудину прохолодної води та починаємо формувати кульки. Змочувати руки бажано перед кожною печенькою, щоб стружка до них не липла… З такої кількості тіста повинно вийти десь 24 кульки діаметром близько 2 см.
- Випікаємо печиво з кокосової стружки 15-20 хв, постійно слідкуючи щоб не пригорало знизу.
Примітки:
- Печиво можна зробити хрусткішим якщо використати більше кокосової стружки.
- Кокосове печиво а ля “безе” можна отримати якщо збити білки не вручну, а міксером.
- Печиво можна робити будь-яких форми та розміру, але не забувайте, що час на випікання в такому випадку може відрізнятись від зазначеного в даному рецепті.
- Можна печиво формувати у вигляді сплюснутих кульок , тоді їх можна буде після випікання легко “склеяти ” масляним кремом ( згущене молоко + вершкове масло) . Смакота неймовірна .
Набагато приємніше пригощати когось смаколиками власного приготування, бачити задоволення та насолоду на рідних обличчях і знати що ці почуття – результат кількох Ваших кулінарних маніпуляцій)
Всім смачних кокосів і не спаліть кухні! 🙂
Джерело:
burnyourkitchen.com.ua