Кокосове печиво або міні-кокосики

Як виявилося, кокосове печиво не так вже й складно приготувати вдома, це не займає багато часу, та ще й можна кожного разу робити  з різним присмаком та “ступенем хрусткості”. А ще можна робити смачний крем і  “склеювати” ним “кокосики “. Двома словами – райська насолода!

Така випічка дуже швидко розходиться, тому якщо розраховуєте на велику кількість дегустаторів – готуйте відразу дві порції повітряного, в міру солодкого печива з кокосової стружки.

Рецепт кокосового печива на яєчних білках

Інгредієнти:

  • кокосова стружка – 200 гр
  • яйця – 4 шт
  • цукор – 100 гр
  • ванільний цукор – 1/4 ч.л.
  • сіль – 1/4 ч.л.

Приготування

  1. Перший пункт підготовки є не обов’язковим, але його виконання дозволить підсилити смак та запах кокоса в печиві. Кокосову стружку потрібно рівномірно викласти на покрите пергаментом деко та помістити в розігріту до 180°С духовку на 5 хв. Тільки не залишайте без нагляду! Якщо стружка знизу занадто швидко починає коричневіти – її потрібно гарненько перемішати щоб не пригоріла.
  2. Розділяємо в окремі посудини білки та жовтки. Власне, останні для рецепту кокосового печива й не потрібні, тому на жовтки можна сміливо складати інші плани: на приготування грінок наприклад.
  3. До білків додаємо цукор, ваніль та сіль і збиваємо вручну до утворення піни. Якщо кокосова стружка вже вистигла після відвідин солярію економ-класу, її відразу можна акуратно змішувати з білковою сумішшю.
    Печиво з кокосової стружки
  4. Маса для приготування коксового печива готова. Знову вмикаємо духовку на 180°С, застилаємо деко пергаментом, набираємо в окрему посудину прохолодної води та починаємо формувати кульки. Змочувати руки бажано перед кожною печенькою, щоб стружка до них не липла… З такої кількості тіста повинно вийти десь 24 кульки діаметром близько 2 см.
  5. Випікаємо печиво з кокосової стружки 15-20 хв, постійно слідкуючи щоб не пригорало знизу.

Примітки:

  1. Печиво можна зробити хрусткішим якщо використати більше кокосової стружки.
  2. Кокосове печиво а ля “безе” можна отримати якщо збити білки не вручну, а міксером.
  3. Печиво можна робити будь-яких форми та розміру, але не забувайте, що час на випікання в такому випадку може відрізнятись від зазначеного в даному рецепті.
  4. Можна печиво формувати у вигляді сплюснутих кульок , тоді їх можна буде після випікання легко “склеяти ”  масляним кремом ( згущене молоко + вершкове масло) . Смакота неймовірна .

Набагато приємніше пригощати когось смаколиками власного приготування, бачити задоволення та насолоду на рідних обличчях і знати що ці почуття – результат кількох Ваших кулінарних маніпуляцій)

Всім смачних кокосів і не спаліть кухні! 🙂 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: