Торт «Вишневий поцілунок»
Ніжний і соковитий, шоколадний, з вишнями , а також легкою ноткою амаретто … хочеться, щоб цей поцілунок був вічним … Рецепт зі старих журнальних вирізок. Думала, з ним доведеться повозитися, виявилося, що приготувати торт дуже легко і просто.
Інгредієнти:
корж:
- яйце – 2 шт .;
- борошно – 1,5 скл .;
- цукор – 0,5 скл .;
- молоко згущене – 0,5 бан;
- сметана – 200 гр;
- сода (погасити) – 1 ч. ложка;
- какао-порошок – 2 столові ложки;
крем:
- яйце – 1 шт .;
- борошно-1 ст.ложка з гіркою;
- цукор – 3 столові ложки;
- молоко згущене – 0,5 бан .;
- молоко – 1 скл .;
- масло вершкове – 200 гр.
Для прикраси і просочення:
- вишня (заморожена) – 300 гр
- лікер (амаретто, можна коньяк) – 3 ст. ложки
- глазур
Як приготувати торт:
Для тіста змішуємо в комбайні (або міксером) яйця, цукор, какао-порошок і чайну ложку соди (погашеної оцтом або соком лимона).
Додаємо борошно, сметану і половину банки згущеного молока. тісто буде рідкувате
Виливаємо тісто в деко, вистелене папером для випічки (враховуємо, що тісто підніметься на висоту 2-3 см). Печемо при 180 град. близько 20 хвилин (перевірити шпажкою).
Крем:
- Для крему як слід змішуємо яйце, столову ложку з верхом борошна, цукор і склянку молока. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння, на повільному вогні варимо до загустіння
- Охолоджуємо.
- Вершкове масло збиваємо міксером на повільній швидкості.
- Додаємо остиглий крем, кожен раз збиваємо до однорідності. Потім вливаємо залишилася згущене молоко (половину банки), збиваємо повільно, а потім ще дві-три хвилини на максимальній швидкості, щоб вийшов легкий, повітряний крем.
Збираємо торт:
- Вишню розморозимо, що стекла сік змішуємо з амаретто (або коньяком, або чим-небудь іншим – за смаком) і будемо використовувати для просочення коржів.
- Розрізати корж на 3 частини, одну порізати квадратиками.
- Кладемо на тарілку корж, просочуємо сумішшю соку і амаретто , далі – крем і вишня.
- Наступний корж, полити кремом, викласти вишню, потім шматочки нарізаного коржа, знову крем і вишня. Полити торт глазур’ю)
Глазур
- 6 ст. ложок цукру;
- 2 ст. ложки какао;
- 3 ст. ложки гарячого (!) молока;
- 50 гр. масла.
Щоб вийшла гарна глазур, треба обов’язково дотримуватися пропорції. Все це змішуємо і ставимо на плиту весь час помішуючи. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Головне щоб розтанув цукор. Знімаємо з плити, чекаємо хвилину-дві і готово.
Смачного!