Незвичайні святкові салати
Пропоную вашій увазі ідеї незвичайного оформлення святкових салатів. Вони допоможуть оживити святковий стіл, ну а діти від них будуть просто в захваті!
Салат «Солом’яний капелюшок»
Часу на його приготування потрібно зовсім небагато, і цей салат принесе у Вашу оселю радість і гарний настрій.
Інгредієнти:
- Буряк – 1-2 шт
- Картопля – 3 шт
- Морква (велика) – 1 шт
- Сир – 100 гр
- Яйце – 3 шт
- М’ясо (свинина або яловичина) – 300 м
- майонез
- сметана
- Часник – 2 зуб
- Горіхи волоські – 1,5 скл
Приготування:
Майонез змішати зі сметаною, додати часник – це заправка.
Овочі, м’ясо, яйця – все відварити.
Викладаємо салат шарами:
- Картоплю натерти на тертці, заправити сумішшю майонезу та сметани.
- Буряк тертий з невеликою кількістю заправки.
- Терта морква, заправка.
- Частина волоських горіхів, подрібнених в блендері.
- Половина м’яса з заправкою.
Далі шари викладаємо меншим діаметром (щоб таким чином утворити поля капелюшка) - Картопля натерта на тертці ,заправка
- Жовтки
- Тертий сир
- М’ясо, що залишилося
- Морква
Потім увесь салат зверху добре промазати соусом, викласти шар яєчних білків, знову полити соусом. Поверх посипати сиром, що залишився і волоськими горіхами.
Прикрасити салат зернами граната і листям петрушки.
Салат “Морквини” з курячим філе і грибами
Красивий і яскравий салат.
Інгредієнти:
- 300 гр курячої грудки
- 3 середніх картоплини
- 300 гр свіжих / заморожених шампіньйонів
- 1 велика цибулина
- 4-5 середніх моркви
- 4 яйця
- 1 пучок петрушки
- сіль
- майонез
Приготування:
- Моркву і картоплю відварити до готовності. Яйця зварити круто. Куряче філе відварити до готовності в злегка підсоленій воді (20-30 хв. Після закипання). Печериці нарізати невеликими пластинками і обсмажити з різаним цибулею.
- Готові моркву і картоплю натерти на крупній тертці. Яйця натерти на дрібній тертці. Куряче філе нарізати невеликими кубиками або порвати на маленькі шматочки.
Готуємо салат
- На плоскому блюді починаємо викладати наш салат у формі морквин. Кожен шар змащуємо майонезом.
- Викладаємо картоплю у формі 5-6 морквин
- Викладаємо шар обсмажених грибів з цибулею
- Шар курячого філе
- Терті яйця. Цей шар можна майонезом не змащувати.
- Тепер акуратно викладаємо моркву, бажано з усіх боків.
- З петрушки робимо хвостики для морквин.
Салат «Їжачок»
Дуже цікава, приваблива і досить проста прикраса столу.
Інгредієнти:
- корейська морквина – 400 гр
- мариновані гриби – 200 гр
- куряча грудка – 200 гр
- яйця – 3 шт
- сир – 250 гр
- ріпчаста цибуля – 1 шт
- майонез – 200 гр
- маслини
- зелень петрушки або листя салату для прикраси
Приготування:
- Злити рідину з маринованих грибів, підсушити за допомогою паперового рушника, нарізати кубиками.
- Відварити курячу грудку, нарізати дрібними кубиками.
- Відварити яйця, натерти їх на крупній тертці.
- Натерти сир також на крупній тертці.
- Нарізати і підсмажити цибулю до золотистого кольору.
- Викласти салат шарами у формі їжачка, промащуючи майонезом кожен шар. Порядок верств наступний: гриби, грудка, цибуля, морква.
- Посипати частина салату сиром ( «мордочка»), зробити «очі» з маслин.
- Викласти з боків зелень петрушки або листя салату. Все, салат їжачок приготований.
Салат з курки з сиром
Смачний салат з курки і сиру можна приготувати для сімейного обіду або урочистого випадку всього за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- Куряче копчене стегенце – 1 шт.( або 400 гр. копченої курячої грудки)
- Куряче яйце – 2 шт.
- Кукурудза солодка консервована – 150 гр.
- Твердий сир – 130 гр.
- Майонез 50% – 200 гр.
- Томати середньої величини – 2 шт.
- Часник – 2 зубки
- Зелень: кріп – 2 гілочки
- Спеції: сіль і чорний мелений перець – по одній щіпці
- Помідори черрі, огірок, зерна граната для прикраси.
Приготування:
- З стегенця видалимо шкірку, кісточки, хрящі і нарізаємо кубиками. І розмістимо першим шаром в салатниці курячі кубики. Робимо салат у формі серця.
- Подрібнюємо часник в довільній формі ножем. Змастити перший шар майонезом і посипати часником.
- Другий шар у нас буде з консервованої кукурудзи. Змастити майонезом.
- Третій шар для салату з курки з сиром буде з кубиків томата. Попередньо потрібно нарізати на невеликі кубики помідори. Змастити майонезом. Перчимо, солимо.
- Відварені яйця подрібнюємо в довільній формі і розміщуємо на шар з томатів. З натертого сиру робимо шар з сиром у вигляді красивої шапочки для нашого салату.
- Прикрашаємо салат до смаку.
Дивіться, який смачний і красивий салат з курки з сиром у нас вийшов! Через 20 хвилин салат можна подавати на стіл.
Салат «Снігур»
Інгредієнти:
- Сайра у власному соку – 1 банка
- Булгур – 200 гр
- Цибуля червона – 1 шт
- Яйце куряче – 4 шт
- Майонез – 50 гр
- Болгарський перець червоний – 1 шт
- Маслини без кісточок – 50 гр
- Огірок – 0,5 шт
- Цибуля зелена – 1 шт
Приготування:
- Булгур відварити до готовності. Остудити. Його можна з успіхом замінити рисом. Смак салату, звичайно ж, трохи зміниться, але все ж …
- Яйця зварити, охолодити і почистити.
- Цибулю нарізати досить дрібно. Якщо ви – не любитель цибулі, її можна на кілька хвилин замаринувати в оцті, тоді він буде давати насолоду і соковитість салату, але явного смаку відчуватися не буде.
- Рибу і жовтки розім’яти виделкою разом з рибним соком, додати цибулю і булгур. Перемішати.
- Заправити основу салату майонезом, добре перемішати до однорідності.
- Викласти салат на блюдо у формі Снігура.
- Перець почистити і дрібно нарізати.
- Половину маслин порубати, половину – нарізати на половинки.
- Білок натерти на тертку.
- Покрити всю поверхню салату тертим білком, животик викласти перцем, спинку і хвіст – половинками маслин, голову – рубаними маслинами і перцем (очі і дзьоб).
Салат «Мишки на сирі»
Давайте приготуємо такий кумедний салат, порадуємо сім’ю і здивуємо гостей.
Зробити такий салат зовсім нескладно! Переконайтеся самі.
Інгредієнти:
- шинка 200гр
- сир 70 гр
- яйця курячі 3 шт
- яйця перепел.5-6 шт
- огірки мариновані 3-4 шт
- морква 4 шт
- картопля 3 шт
- цибуля 1 шт
- майонез 2 столові ложки
- 5 пластинок сиру Хохланд
- сіль, перець за смаком
Діаметр форми 16 см
Докладний рецепт приготування дивіться у відео-рецепті:
Смачного!