ТОП-9 Бутербродів для Вашого столу
Звичайними бутербродами вже нікого не здивуєш. Тому пропоную добірку бутербродів, які допоможуть зробити Ваш закусочний стіл смачним і красивим.
Хлібці з овочами і вершковим сиром
Ось таку просту і смачну закуску можна приготувати на сніданок. Дуже актуально, коли немає часу, тут тобі і бутерброд і салат в одному «флаконі». До речі, овочі можна нарізати з вечора, головне їх нічим не заправляти.
Інгредієнти:
- житні хлібці (можна цілком замінити на грінки або брускетту)
- сир
- помідор
- пекінська капуста
- редиска
- Зелена цибуля
- зелень петрушки
- сіль перець
- оливкова олія
- лимонний сік
Приготування:
Редиску, пекінську капусту, помідор, цибулю і петрушку подрібнити, посолити і заправити оливковою олією з парою крапель лимонного соку. Хлібці намазати сиром, зверху викласти салат і поперчити.
Найкраще їсти відразу, інакше хлібці з часом розмокнуть від соку з овочів.
Салат на тості
Інгредієнти:
- хліб для тостів
- помідор – 1 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- листя салату
- цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- консервована кукурудза – 1б.
- консервований тунець – 1б.
- яйця – 2шт.
- цибуля зелена
- сіль
- майонез
Приготування:
Яйця відварити, натерти на тертці, всі овочі дрібно покришити, додати банку кукурудзи, дрібно порубаний тунець, зелень, заправити майонезом і злегка посолити. Тости підсмажити в тостері або на сковороді до рум’яної скоринки. На кожен тост викласти частину салату.
Запечений бутерброд з сиром і м’ясом
Інгредієнти:
- 2 шматки хліба (тостового)
- 2 шматки сиру
- 100 гр. м’яса (свинина / яловичина / індичка – будь-яке м’ясо, що залишилося з учорашньої вечері) 🙂
- Вершкове масло – 1 ст. ложка
Приготування:
Кожен шматок хліба змастіть маслом з одного боку (зовнішня сторона бутерброда). Розберіть м’ясо на волокна або дрібно наріжте соломкою. В середину між шматками хліба покладіть сир і м’ясо. Обсмажте бутерброд на грилі з обох сторін до хрусткої скоринки, щоб сир встиг розплавитися і скріпити всі інгредієнти між собою. Подавайте гарячим.
Смачні бутерброди
Хочу запропонувати вашій увазі дуже смачний і ситний рецепт бутербродів.
Інгредієнти:
- Буханець чорного хліба
- Сосиски-2шт
- Помідори-2шт
- Баклажани-2шт
- Яйця-2шт
- Сир-100гр
- Часник-2 зубчики
- майонез
Приготування:
- Чорний хліб порізати і обсмажити на олії до золотистої скоринки; сосиски відварити і порізати уздовж; помідори порізати на кружечки; баклажани обсмажити; яйця відварити і порізати на кружечки; сир натерти на дрібній тертці; половину сиру змішати з майонезом і часником.
- Перший варіант бутерброда: Беремо шматочок хліба, намазуємо його сумішшю з майонезом, сиру і часнику, далі викладаємо сосиски, потім помідори і яйця, посипати все тертим сиром.
- Другий варіант бутерброда: хліб, суміш з майонезу, сиру і часнику, баклажани, помідори, яйця, тертий сир.
- Зробити бутерброди, викласти їх на деко і поставити в духовку на 5-10 хвилин, що-б розплавився сир.
Бутерброд-піца з моцарелою
Інгредієнти:
на 4 порції:
- 2 великих італійських батона чьябатта
- 1 зубчик часнику
- 4 помідори
- 6 шматків салямі
- 150 гр сиру моцарелла
- 1 ст. ложка оливкової олії листочки базиліку
Приготування:
- Розігріти духовку до 200 гр С. Порізати навпіл уздовж хліб, потім знову кожну половину уздовж навпіл. Покласти на деко і запікати близько 5 хвилин до золотистого кольору. Натерти зрізану сторону шматочків хліба зубчиком часнику.
- Порізати на кружальця помідори. Порвати салямі на шматочки. Порізати 150 г сиру моцарелла на шматочки. Розділити начинку між бутербродами.
- Поставити в духовку на 5-10 хвилин, поки сир не розплавиться. Побризкати 1 ст. л. оливкового масла. Посипати базиліком і подавати із зеленим салатом.
Гарячі бутерброди (яєчня в хлібі)
Інгредієнти:
- хліб
- яйця
- цибуля
- гриби
- вершкове масло
- сіль
- зелень
Приготування:
Хліб нарізаємо на шматочки і вирізаємо м’якуш, вийшла основа для страви, обсмажити з двох сторін.
В кожен шматочок хліба покласти по шматочку вершкового масла, подрібненої цибулі і гриби, посолити і вбиваємо яйця, посолити нехай смажиться. Все робимо на середньому вогні. Готову страву посипаємо зеленню. М’якушем вмочаємо жовток і ням-ням 🙂 . Іноді ці бутерброди посипаю сиром і накриваю кришкою.
«Кростіні» з копченою рибою і вершковим сиром
Інгредієнти:
(На 8 порцій)
- 8 невеликих шматків хліба
- 200 гр. лосося гарячого копчення
- 120 гр. вершкового сиру
- невеликий пучок кропу
- 8 скибочок огірка
Приготування:
- У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. оливкового масла. Кладемо в сковороду скибочки хліба і обсмажуємо з одного боку до хрусткої скоринки, близько 1 хв.
- Рибу розбираємо на маленькі шматочки виделкою.
- Кріп дрібно рубаємо.
- Кладемо в миску рибу, вершковий сир і кріп. Перемішуємо.
- Кладемо рибну суміш на хліб, прикрашаємо скибочками огірка і подаємо
Гаряча закуска в багеті.
Інгредієнти:
- Багет 1шт.
- шинка або сосиски 200-300 гр.
- ковбаса копч. 200-300 гр.
- яйце 1 шт.
- помідор 1 шт.
- огірок свіжий 1 шт.
- сир 150-200 гр.
- майонез або сметана
- сіль перець
Приготування:
- Багет розрізати впоперек на 3-4 частини.
- Кожну частину розрізати уздовж на 2 половинки.
- Акуратно вийняти м’якуш з половинок багета, залишаючи стінки товщиною 1 см.
- Приготувати начинку.
- Шинку, ковбасу, огірок, помідор порізати кубиками. Все перемішати.
- Додати яйце (можливо знадобитися не все яйце – маса не повинна стати рідкою.
- Покласти трохи майонезу, щоб маса стала в’язкою.
- Наповнити цією начинкою багет, посипати сиром.
- Запікати в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 гр.
Кучеряві бутерброди
Інгредієнти:
- батон,
- вершкове масло,
- сир,
- помідор,
- часник,
- зелень кропу,
- паприка,
- майонез
Приготування:
- Батон порізати на скибочки і намазати вершковим маслом.
- Приблизно 200-250 г сиру розтерти і додати майонез, розділити на три частини. В 1 додати паприку, у 2 – дрібно нарізану зелень кропу, в 3 часник через прес.
- Тепер беремо виделку набираємо трохи сиру з часником і витираємо в край батона, далі беремо сир з кропом, потім сир з паприкою. І так чергуючи кольори, робимо коло.
- Помідор порізати тоненько і покласти на серединку бутерброда.
Смачного!