Заморожую кефір і готую з нього чудово ніжний десерт
Досить багато солодких кулінарних шедеврів готуються з використанням вершкового сиру. Витрата цього продукту в десертах зазвичай велика, що сильно б’є по гаманцю господинь, які вирішили потішити свою сім’ю домашньою смакотою. Випадково дізналася про те, як заощадити на вершковому сирі для тортів і тістечок: виявляється, можна використовувати звичайний заморожений кефір. Саме з ним я готую чудовий десерт, рецептом якого хочу поділитися нижче.
Інгредієнти:
- кефір – 2,5 літра
- цукор – 200 г
- яйця курячі – 4 шт
- вершки жирністю 10% – 250 мл
- борошно – 2 ст. л
- сіль – дрібка
Приготування:
Кефір з вечора кладу на ніч в морозилку прямо в упаковці. З ранку виймаю, видаляю упаковку (краще брати в картонних пакетах, їх легко зрізати) і відкидаю заморожений кефір на марлю, яку підвішують над мискою.
До вечора сироватка повністю стече, а в марлі залишиться лише білосніжна вершкова маса – за смаком і властивостями вона нічим не поступається дорогому сиру.
Збиваю яйця з цукром і сіллю, додаю до них саморобний сир з кефіру, слідом ввожу вершки і борошно. Після ретельного змішування всіх продуктів виходить рідке тісто, за консистенцією нагадує млинцеве.
Форму для випічки потрібно застелити пергаментом і вилити в нього нашу сирну суміш. Десерт запікається в духовці при максимальній температурі протягом 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
Зверху можна полити шоколадною глазур”ю.