Смачний і красивий салат з оселедцем

Салат з оселедцем і буряком – чудовий варіант для святкового меню. Він стане справжньою окрасою столу, завдяки своєму яскравому і оригінальному зовнішньому вигляду. Основний смак салату задає слабосолоний оселедець і буряк. Хрустке яблуко з кисло-солодким смаком, відмінно доповнює всі компоненти, надаючи свіжість страві. Інгредієнти нарізаються однаковим кубиком, змішуються з майонезом, зверху формуються смужки з буряка. Вишуканий смак салату припаде до душі справжнім гурманам.

Інгредієнти:

  • Картопля – 300 г
  • Буряк – 300 г
  • Філе оселедця – 250 г
  • Яблуко – 1 шт
  • Солоний огірок – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт
  • Сік лимона – 2 ст.л
  • Майонез – 2 ст.л
  • Соняшникова олія – 1 ст.л
  • Цукор – 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте необхідні інгредієнти за списком. Заздалегідь відваріть буряк в шкірці. Приблизний час варіння 1 годину.
  2. Картоплю зваріть в мундирі до готовності, повністю остудіть. Краще відварити овоч заздалегідь і охолодити його в холодильнику, тоді кубики будуть рівними.
  3. Солоний огірок наріжте середнім кубиком, розсіл при нарізці злийте. Головку цибулі очистити, нарізати дрібними квадратами.
  4. Тушку слабосоленого оселедця обробити на філе – зніміть тонку плівку, видаліть хребет і всі кістки. Філе наріжте кубиками.
  5. Яблуко очистіть від шкірки, видаліть серцевину. М’якоть наріжте невеликими кубиками, збризніть їх 1 ст.л. соку лимона, щоб вони не потемніли, перемішайте. Також лимон додасть легкий цитрусовий аромат. Всі нарізані компоненти помістити в одну простору ємність, присипте сіллю і перцем, враховуючи при цьому солоність оселедця і огірків. Суміш заправте майонезом, перемішайте, щоб майонез огорнув кожен кубик.Смачний і красивий салат з оселедцем, покроковий рецепт - Мандаринка
  6. Масу викладіть на плоску тарілку овальної форми, розрівняйте ложкою.
  7. Варений буряк остудіть, наріжте дрібними кубиками, заправте нарізку олією, соком лимона в обсязі 1 ст.л., сіллю і цукром, перемішайте.
  8. Зверху в салаті зробіть поперечні поглиблення, приблизно 5-6 шт., викладіть в них кубики буряка.Смачний і красивий салат з оселедцем, покроковий рецепт - Мандаринка
  9. Салат посипте подрібненою зеленою цибулею і кропом, подайте на стіл.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: