Рецепт салату з оселедцем, для якого нічого не потрібно варити
Якщо вам набридла шуба або не хочеться для неї нічого варити, то цей рецепт салату стане відмінною заміною. Так як мій чоловік обожнює оселедець, то я обов’язково на будь-яке свято готую один салат з оселедцем. Тому за роки спробувала безліч салатів з оселедцем, але на мій смак цей найкращий. Виходить страва злегка пікантною, незвичайною, ситною і ефектною. Всім рекомендую спробувати цей салат!
Інгредієнти:
- Один слабосолоний оселедець;
- Одна цибулина;
- 200 г корейської моркви;
- Невеликий пучок кропу;
- Невеликий пучок зеленої цибулі;
- 150 г консервованого горошку;
- Дві ст. ложки яблучного оцту 6%;
- Дві ст. ложки олії соняшникової;
- Одна ч. ложка гірчиці в зернах;
- По одній-дві дрібки перцю і солі;
- Гострий перець, якщо хочете і в залежності від смаку.
Приготування:
Спочатку зробіть всі необхідні процедури з оселедцем: помийте його, почистіть, видаліть шкіру. Тобто має залишитися тільки філе. Максимально очистіть рибу від кісток. Філе наріжте на шматки невеликого розміру і складіть в відповідний посуд.
Далі очистіть цибулю і наріжте у вигляді тонких півкілець.
Зелень промийте, висушіть і дрібненько наріжте.
З’єднайте зелень і цибулю в мисці. Додайте до них моркву по-корейськи, влийте олію, оцет і покладіть гірчицю. Посоліть і поперчіть за своїм смаком, приправте, якщо хочете, гострим перцем. Добряче перемішайте.
В овочі відправте оселедець і всипте горошок, зливши попередньо маринад. Перемішайте.
Накрийте миску , в якій салат плівкою і помістіть мінімум на 60 хвилин в холодильник.
В результаті ви отримаєте надзвичайно смачний салат з дивовижним ароматом!
Смачного!