Горішки зі згущеним молоком, зовсім як в дитинстві
від Denzhyttya
7 Січня, 2021
Печиво «Горішки» зі згущеним молоком родом з дитинства. Напевно, до цих пір у багатьох зберігаються чавунна горішниця. Щоб вона сьогодні не стояла без діла, приготуємо свої улюблені “горішки” і отримаємо задоволення ними – зовсім як в дитинстві!
Інгредієнти:
- 3,5 склянки борошна
- 200 г вершкового масла
- 2 курячих яйця
- 0,5 ч. л. соди
- 1 ч. л. оцту 9% -го
- 1 ст. л. соняшникова олії
- ¼ ч. л. солі
- 1 банка вареного згущеного молока
Приготування:
- Розмішуємо яйця з цукром і сіллю. Додаємо розм’якшене до рідкої консистенції вершкове масло і соду, яку погасимо оцтом. Все розмішуємо, потроху додаючи борошно. Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
- Для випічки скористаємося горішницею. Її поглиблення промазуємо олією і ставимо на вогонь, щоб форма добре розігрілася.
- З тіста робимо невеликі кульки – «горіхові шкарлупки». Випікаємо в горішниці їх з кожного боку по хвилині-півтори. Далі начиняємо половинки згущеним молоком і з’єднуємо їх. «Горішки» зі згущеним молоком до чаювання готові!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки