Салат “Орхідея”, покроковий рецепт

Салат Орхідея –  страва з яскравим зовнішнім виглядом. Зверху салат прикрашений невеликими квітками з картопляних чіпсів. Також чіпси використовується для формування одного з шарів салату, що робить його смак незвичайним і оригінальним. В якості м’ясного компонента використовуємо шинку. Салат виходить дуже соковитим і пікантним за рахунок маринованих грибів і моркви по-корейськи. Таке незвичайне поєднання компонентів дає просто чудовий смак.

Інгредієнти:

  • Шинка – 200 г
  • Гриби мариновані – 100 г
  • Картопляні чіпси – 50 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Корейська морква – 100 г
  • Твердий сир – 150 г
  • Майонез – 100 г

Приготування:

  1. Підготуйте всі продукти для приготування салату.
  2. Морква по-корейськи відіжміть від маринаду, довгі смужки розріжте на кілька частин. Моркву викладіть на круглу плоску тарілку нижнім шаром салату, зверху зробіть сітку з майонезу, злегка розмажте.
  3. Мариновані грибочки дістаньте з маринаду, видаляючи можливі прянощі. Наріжте гриби смужками, викладіть на моркву, покрийте майонезом.
  4. Картопляні чіпси поламайте на невеликі шматки, присипте ними гриби. Змащувати майонезом чіпси не потрібно, щоб вони залишалися хрусткими. Частину чіпсів залиште для прикраси.
  5. Шинку наріжте смужками, укладіть наступним шаром салату, покрийте майонезом.
  6. Твердий сир натріть на тертці, присипте шинку, зверху зробіть сітку з майонезу.
  7. Яйця зваріть заздалегідь. Очищені яйця натріть на грубій терці. Один жовток залиште для прикраси. З яєчної стружки сформуйте верхній шар салату.
  8. На яйця і бічні сторони салату нанесіть майонез, добре його розмажте, щоб вийшло рівне півколо.
  9. Салату дайте 30 хвилин часу на просочення в холодильнику. Перед подачею салат прикрасьте – з чіпсів зробіть невеликі квіточки, в середину насипте подрібнений яєчний жовток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: