Смачна пахлава. Я зберігаю цей рецепт вже багато років

Багато разів їла пахлаву, але у інших, а сама не пробувала готувати. Нарешті таки я її приготувала! Така смакота вийшла!

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 350 г
  • Сметана – 300 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Борошно – 4 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Цукор – 2,5 ст.
  • Волоський горіх – 2 склянки.
  • Мед – 2 ст.л.

Приготування пахлави

Спочатку готуємо тісто. Борошно перетерти з 300 г масла в крихту.

Додати 3 жовтки, сметану і соду, замісити тісто, прибрати його в холодильник на 1 годину.

Після дістати, розділити на 3 кульки

Підготувати начинку. Горіхи перемолоти, але не в борошно, а щоб залишалися шматочки.

4 білки збити з цукром до піни, але не дуже сильно. З’єднати з горіхами.

Кожну кульку тіста тонко розкачати за розміром дека, зверху розподілити начинку.

Розкачати наступну кульку, трохи менше попередньої.

Розподілити всю начинку, яка залишилася.

Намітити (НЕ дорізаючи до кінця) отриманий пиріг на ромбики, змастити жовтком, прикрасити горішками.

Випікати хвилин 40-50 при 200 градусах.

За 5-10 хвилин до готовності дістати, полити медом, розтопленим і змішаним з 50 г вершкового масла.

Повернути в духовку, довести до готовності.

Як охолоне, дорізати ромбики до кінця.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: