Смачне печиво . Рецепт шоколадної начинки
від Denzhyttya
8 Лютого, 2021
У свій час це печиво було в кожному кондитерському відділі, але потім воно раптом зникло і знайти його сьогодні важко. Пропоную вам свій рецепт смачного і ніжного печива з шоколадною начинкою.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт;
- масло вершкове і цукрова пудра по 160 г;
- борошно, близько 310 г;
- сіль, дрібка;
- ванілін за смаком.
Для приготування начинки необхідно:
- згущене молоко, 45 г;
- цукрова помадка, 100 г;
- какао, 25 г;
- вода тепла, 1 ч.л.
Для прикраси потрібно:
- шоколад, 90 г;
- масло вершкове, 40 г.
Приготування:
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності.
- Всипаємо цукрову пудру і збиваємо.
- Яйця збиваємо вінчиком і вливаємо масу частинами в масло з пудрою, збиваємо.
- Порада: як бачите, в рецепті немає розпушувача і щоб печиво було ніжним, добре збивайте масу на кожному етапі.
- Борошно просіваємо і частинами всипаємо в масу, добре перемішуємо лопаткою.
- Довго не мішайте, до однорідності. Деко застеляємо пергаментом.
- Тісто перекладаємо в пакет і відрізаємо куточок або використовуємо кондитерський мішок.
- Видавлюємо смужки тіста на деко.
- Випікаємо при 200 градусах близько 10 – 12 хвилин до золотистості.
- Розтоплюємо помадку в мікрохвильовці, змішуємо з какао і згущеним молоком, перемішуємо до однорідності.
- Начинку також перекладаємо в пакет або кондитерський мішок і видавлюємо на нижню сторону печива. Другим печивом накриваємо і отримуємо подвійне печиво з шоколадним прошарком.
- Розтоплюємо масло з шоколадом і опускаємо одним кінчиком печиво, вийде глазур.
- Якщо начинка тече, тоді додайте ще какао, щоб начинка стала густою.
Джерело:
mandarynka.com.ua