Рецепт смачних сирників

Сьогодні хочу поділиться рецептом сирників. Вони просто ідеальні: при смаженні не розпливаються, залишаються пишними і найголовніше у них той самий потрібний сирний смак. Дотримуйтесь  рецепту і у Вас все вийде.

Покроковий процес приготування:

Беремо сир, я вибираю сир м’який, якщо будете брати сир жорсткуватий, то краще його пробити блендером або протерти через сито.

Найголовніша умова ідеальних сирників – це сухий сир. Тому обов’язково сир спочатку віджимаємо, я кладу в марлю і віджимаю на скільки це можливо.

Методом спроб і помилок, я вивела для себе рецепт ідеальних сирників

Відміряємо вагу вже віджатого сиру я беру 500 грам. Розбиваємо 1 яйце і додаємо цукор. Багато цукру додавати не рекомендую, так як цукор буде розріджувати сир, якщо любите солодше, то краще потім готові сирники присипати цукровою пудрою. На мій смак ідеальна пропорція цукру це 1 ст.л. на 500 грам сиру.

Методом спроб і помилок, я вивела для себе рецепт ідеальних сирників

Перемішуємо. Тепер додаємо 2 ст.л. манної крупи, по вазі у мене це 30 грам. Перемішуємо і залишаємо масу постояти 10-15 хвилин. Щоб манка набухла і ввібрала в себе зайву вологу. Можливо вам буде потрібно ще 1 ст.л. манки. Все залежить від вологості вашого сиру і розміру яйця. Мені сьогодні не було потрібно.

Методом спроб і помилок, я вивела для себе рецепт ідеальних сирників

Минуло 15 хвилин, перемішуємо сир і ділимо на частини. З кожної частини робимо колобочки. У мене виходить 10 сирників вагою по 60 грам.

Методом спроб і помилок, я вивела для себе рецепт ідеальних сирників

Тепер беремо один колобок, надаємо йому форму сирника руками, і обвалюємо у борошні. Тепер робимо рівними краї. Я беру сервірувальне кільце, в середину кільця кладу сирник і кручу разом з сирником, так краї виходять якраз такі, як і потрібні.

Методом спроб і помилок, я вивела для себе рецепт ідеальних сирників

Можна це зробити відповідним келихом або надати бокам форму ножем.

Тепер приступаємо до обсмажування. Беремо сковорідку найкраще брати товстостінну сковорідку, обсмажувати можна на суміші вершкового масла і соняшникової олії. Я зазвичай обсмажую на олії без додавання вершкового масла, так як вершкове масло сильно підгорає і сирники не вдаються такими красивими.

Сковороду розігріваємо і кладемо сирники. Тепер важливо сирники смажити на повільному вогні. У мене 9 режимів я готую на 5 режимі.

Методом спроб і помилок, я вивела для себе рецепт ідеальних сирників

За часом займає приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку. Вони ідеально тримають форму, тому з перевертанням проблем не виникає.

Методом спроб і помилок, я вивела для себе рецепт ідеальних сирників

Кришкою я додатково не накриваю, вони і так встигають добре прогрітися і приготуватися.

Тепер готові сирники знімаємо зі сковороди і подаємо до столу. Доповнивши сметаною або джемом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: