Ресторанна картопелька: рецепт підказав знайомий кухар. Давно такої смачної не їла
від Denzhyttya
12 Лютого, 2021
Запечена в духовці картопля, відома, як страва “Буланжер”. Один з найпростіших в готуванні рецептів, але страва виходить дуже вишуканою, з яскравим молочним смаком і ароматом.
Інгредієнти:
- Картопля 1 кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Молоко 200 мл
- Вода 200 мл
- Кубик “Maggi” 1 шт.
Приготування:
- Картоплю ріжемо тонкими скибочками за допомогою овочерізки.
- Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Її беріть на свій смак, але в цьому гарнірі вона абсолютно не зайва, адже надає соковитості та аромату.
- Форму для запікання змащуємо олією.
- Викладаємо шар картоплі, потім цибулю. Таким чином чергуємо всі шари.
- У воді розводимо кубик “Maggi”.
Порада: якщо ви не любите такі приправи, тоді можна використовувати м’ясний бульйон зі спеціями.
- Заливаємо воду в картоплю, наливаємо молоко, викладаємо шматочки вершкового масла.
- Накриваємо форму фольгою і запікаємо в духовці при 200 градусах близько 40 хвилин.
- Прибираємо фольгу і допікаємо страву до рум’яної скоринки.
- До такого гарніру ви можете додати м’ясні та рибні страви, різні салати чи соуси.
Джерело:
popoisty.com