Ресторанна картопелька: рецепт підказав знайомий кухар. Давно такої смачної не їла

Запечена в духовці картопля, відома, як страва “Буланжер”. Один з найпростіших в готуванні рецептів, але страва виходить дуже вишуканою, з яскравим молочним смаком і ароматом.

Інгредієнти:

  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Молоко 200 мл
  • Вода 200 мл
  • Кубик “Maggi” 1 шт.

Приготування:

  1. Картоплю ріжемо тонкими скибочками за допомогою овочерізки.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Її беріть на свій смак, але в цьому гарнірі вона абсолютно не зайва, адже надає соковитості та аромату.
  3. Форму для запікання змащуємо олією.
  4. Викладаємо шар картоплі, потім цибулю. Таким чином чергуємо всі шари.
  5. У воді розводимо кубик “Maggi”.

    Порада: якщо ви не любите такі приправи, тоді можна використовувати м’ясний бульйон зі спеціями.

  6. Заливаємо воду в картоплю, наливаємо молоко, викладаємо шматочки вершкового масла.
  7. Накриваємо форму фольгою і запікаємо в духовці при 200 градусах близько 40 хвилин.
  8. Прибираємо фольгу і допікаємо страву до рум’яної скоринки.
  9. До такого гарніру ви можете додати м’ясні та рибні страви, різні салати чи соуси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: