Слойки на кефірі – швидкий рецепт

Смачна і швидка випічка, тісто готується на кефірі. У мене слойки вийшли з першого разу. Рецепт простий, продукти звичайні.

Інгредієнти:

  • Тісто
  • Борошно 500 г
  • Кефір 250 г
  • Масло 250 г
  • Сіль 3 щіпки
  • Крихта
  • Масло 150 г
  • Цукор 150 г
  • Борошно 120 г
  • Ванільний цукор 10 г

Приготування:

  1. У великій мисці просіюємо борошно і натираємо на тертці вершкове масло. Рекомендую масло заздалегідь заморозити. Так легше обробляється на тертці.
  2. Наливаємо кефір, солимо і перемішуємо, замішуємо тісто. Сильно місити не потрібно.
  3. Тісто збираємо в кулю, загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на одну годину.
  4. В цей час приготуємо крихту. У борошно додаємо вершкове масло, цукор і ванілін.
  5. Перетираємо руками в дрібну крихту і відправляємо в холодильну камеру.
  6. Потім тісто злегка обминаємо і формуємо ковбаску.
  7. Ковбаску з тіста ділимо на шість рівних частин. Кожен шматочок тіста розгортаємо в тонкий, прямокутний пласт, товщиною 1,5-2 мм.
  8. Перший лист тіста рівномірно посипаємо крихтою, накриваємо другим листом.
  9. Другий, теж посипаємо рівномірно крихтою і накриваємо третім листом.
  10. Таким чином, збираємо всі листи, розділені шаром з крихт. Останній шар, з тіста.
  11. Порада! Заздалегідь розділіть крихту на п’ять рівних частин, щоб вистачило на всі листи тіста. У підсумку: шість шарів тіста і п’ять шарів крихти.
  12. Обрізаємо краї нашого шаруватого «пирога», надаємо правильну форму.
  13. Потім, розрізаємо на порційні частини.
  14. Деко застеляємо пергаментним папером і перекладаємо заготовки слойок на пергамент.
  15. Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо слойки 30-40 хвилин.

Перед подачею, за бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: