Рецепт Фантастичного торта з налисників
Цей рецепт тортика просто дивовижний, він легкий і смачний! Побалуйте і здивуйте своїх рідних, я впевнена, сподобається він всім, адже це ” Фантастичний млинцевий торт “!
Нічого складного немає, проте результат просто дивовижний! Потрібно заздалегідь напекти шоколадних млинців за улюбленим рецептом, у мене є свій:
Інгредієнти:
- 500 мл молока
- 5 шт. яєць
- 2 ст. л. цукру
- дрібка солі
- 2-3 ст. ложки какао
- 2 ст. л. рослинної олії
- 180 г борошна.
Беремо яйця , трішки взбиваємо з цукром, додаємо сіль, половину молока , борошно і все добре перемішуємо , щоб не було грудочок . Далі виливаємо молоко що залишилось та олію , перемішуємо і дивимось на консистенцію тіста , якщо тісто густувате , то потрібно трішки ще додати молока. Тепер випікаємо наші налисники.
Тепер впікаємо наші наші налисники .
Для торта з налисників нам потрібні також фрукти , мені найбільш подобається поєднання вишні з сметанним кремом. Можна брати сухофрукти які вам подобаються , а також фрукти консервовані , свіжі, в”ялені і т.д.
Далі все дуже просто.
- млинці шоколадні— 10 штук
- сир ( творог) — 200 грам
- сметана – 0.5 л ( будь якої жирності , але з жирнішої виходить смачніше крем)
- желатин швидкорозчинний— 25 грам
- вода або молоко— 150 мл ( для розведення желатину)
- цукор— 150-180 гр
- ванільний цукор ( пакетик)
- глазур шоколадна—(для прикраси торта)
- Будь-які сезонні фрукти-ягоди— ( краще вишня, апельсин, консервований ананас чи персик ) . Можна чорнослив , курагу)
Приготування:
1. Отже, для тортика знадобиться 10 шоколадних млинців, фрукти-ягоди (у мене пішло 250 г полуниці, три ківі, один апельсин), форма роз’ємна 20-22 см і харчова плівка. приступимо! 2. Розчиніть желатин у воді або молоці.
3. Сметану, сир , цукор та ванільний крем перебийте блендером ( можна просто сметана+ цукор без сиру) ,додайте желатин і перемішайте. Відставте поки крем, щоб він трохи охолов і став густішим, тоді легше з ним працювати. 4. Підготуйте ягоди-фрукти: вимийте, очистіть ківі і апельсин, ківі поріжте шматочками, апельсин поріжте шматочками, у полуниці обірвемо хвостики.(взимку полуницю можна замінити на морожену чи консервовану вишню.)
5. Роз’ємну форму застеліть добре харчовою плівкою, щоб борта теж були прикриті. Покладіть на дно перший млинець, змастіть його кремом 6. Візьміть піалочку, вкладіть в неї млинець, щоб утворився такий мішечок, покладіть крему 2 ст. ложки і фрукти.
7. Трошки призберіть мішечок, сам по собі триматися він не буде, тому я взяла відразу 8 піалочок і робила мішечки одночасно. 8. Тепер акуратно виставляйте мішечки один за одним в форму. Спираючись один на одного, вони не будуть відкриватися. поправте, щоб вони красиво стояли.
9. Між мішечками покладіть ягоди і фрукти. 10. Залийте все кремом так, щоб він протік і між мішечків, залиште дві-три ложки крему для наступного кроку. 11. Покладіть останній млинець, зверху змастіть його кремом. 12. Готово, тепер відправте тортик в холодильник на 1-2 години (можна й довше).
13. Розтопіть плитку шоколаду або зваріть глазур, у мене рецепт глазурі простий: 2 ст. л. какао, 3 ст. л. цукру, 40 г масла вершкового та 40 мл молока, все з’єднати на повільному вогні, прогріти, поки не розтане масло. 14. Дістаньте тортик з холодильника, приберіть форму, обережно зніміть харчову плівку. Зверху покрийте глазур’ю. 15. Прикрасьте за бажанням. 16. Замість мішечків , можна просто начинити налисники , як ми це робимо завжди ( у вигляді трубочок, конвертиків і т.д..) і потім по колу викласти їх , а далі процес той же – заливаємо кремом, кладемо фрукти і зверху накриваємо млинцем , як описано вище)
Торт в розрізі виходить красивезним і дуже смачним . Обов”язково спробуйте . Така незвичайна подача налисників не залишить нікого байдужим. Торт дуже-дуже смачний!
Приємного чаювання!