Салат «Гриби під шубою». Неймовірно смачний і красивий
від Denzhyttya
12 Лютого, 2021
Салат «Гриби під шубою» нагадує красиву галявину грибів. Цей салат гідний прикрасити святковий стіл. Вашим гостям сподобається поєднання смажених грибів з цибулею, картоплі і солоних огірків.
Інгредієнти:
- печериці – 500 грамів,
- яйця курячі – чотири яйця,
- картопля – три штуки,
- цибуля – одна або дві цибулини. Кількість залежить від розміру цибулин,
- сир твердий – 200 грамів,
- цибуля зелена – один пучок,
- огірки солоні або мариновані – два – чотири. Кількість залежить від розміру,
- майонез – за потребою.
Приготування:
- Печериці очистити, вимити, висушити і протерти рушником. Нарізати тонкими скибочками. Цибулю почистити, нарізати невеликим кубиком.
- Поставити сковороду на вогонь, розігріти олію і викласти гриби і цибулю ріпчасту.
- Обсмажити до готовності кілька хвилин.
- Картоплю помити, почистити і відварити в підсоленій воді. Охолодити. Потерти на крупній тертці.
- Яйця зварити круто. Охолодити, почистити і потерти на крупній тертці. Один-два жовтки потерти окремо для прикраси.
- Огірки солоні потерти на крупній тертці.
- Сир потерти на крупній тертці.
- Цибуля зелена порубати ножем не дуже дрібно.
Приготувати красиву тарілку і “скласти” салат «Гриби під шубою» в наступному порядку.
- Смажені гриби з цибулею,
- Варена картопля,
- Зелена цибуля (залишити ще зелену цибулю для прикраси),
- Майонез,
- Солоні огірки,
- Яйця,
- Майонез,
- Тертий сир,
На середину салату викласти жовтки для прикраси. Краї салату посипати зеленою цибулею для прикраси. Салат «Гриби під шубою» готовий. Краще, якщо він постоїть пару годин в холодильнику. І можна подавати його до столу.
Смачного!
Джерело:
prosti-recepty.com