Булочки з маком
від Denzhyttya
17 Лютого, 2021
Багато хто любить булочки з маком. Цю випічку, звичайно ж, можна купити в магазині. Але домашні булочки виходять набагато смачніші. А приготування їх настільки захоплююче, що ви станете пекти їх досить часто.
Інгредієнти:
Для здобного тіста
- 450 грам пшеничного борошна
- 100 мілілітрів води + молока
- 1 чайна ложка солі
- 75 грам цукру
- 9 грам сухих дріжджів
- 3 курячих яйця
- 45 грам вершкового масла
Для начинки
- 300 грам маку
- 150 грам цукру
- 25 грам вершкового масла
- 1 столова ложка меду
- 80 грам родзинок
- 8 грам ванільного цукру
Приготування:
- У теплу воду з молоком додаємо дріжджі і перемішуємо.
- У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і збиваємо вінчиком. Вливаємо дріжджову масу, додаємо сіль і борошно. Все перемішуємо і замішуємо м’яке тісто. Потім вмішуємо в нього м’яке вершкове масло.
- Готове тісто кладемо в змащену олією миску і залишаємо під рушником на 2 години. Через годину тісто обминаємо.
- Приготуємо макову начинку. Мак насипаємо в сотейник і заливаємо водою, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і проварюємо 30 хвилин. Готовий мак проціджуємо і перемелюємо 3 рази на м’ясорубці.
- В отриману макову масу додаємо цукор і ванільний цукор, перемішуємо. Потім додаємо мед і вершкове масло. Знову перемішуємо і додаємо родзинки, ще раз перемішуємо. Якщо родзинки не подобаються, можна їх не додавати.
- Готове тісто обминаємо і ділимо на 2 частини. Одну розкачуємо в тонкий прямокутний пласт. Зверху кладемо половину макової начинки і розрівнюємо. Складаємо його в рулет, защипуємо краї і нарізаємо на булочки. Точно також чинимо з рештою тістом.
- Готові булочки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером, накриваємо плівкою і залишаємо на 40 хвилин.
- Перед випічкою булочки змащуємо жовтком і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин, а потім охолоджуємо і подаємо до столу.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua