Мій простий варіант ефектного пирога “Сльози ангела”
від Denzhyttya
17 Лютого, 2021
Пиріг “Сльози ангела” виглядає чарівно: ніби розсип блискучих сльозинок на повітряній поверхні ароматного і смачного десерту! Я печу його замість торта – всі в захваті! Не буду втомлювати ліричним відступом – розповім, як приготувати цей чудовий пиріг.
Інгредієнти:
Для тіста:
- масло вершкове – 200 г
- цукор – 2 стол. ложки
- сіль – дрібка
- яйця (жовтки) – 3 шт
- крохмаль – 2 стол. ложки
- розпушувач – 1 чайн. ложка
- борошно – 2 склянки
Для начинки:
- яблука – 5 шт
- масло вершкове – 20 г
- цукор – 3 + 2 стол. ложки
Для повітряної “шапочки”:
- білки – 4 шт
- цукрова пудра – 3 стол. ложки
- лимонна кислота – щіпка
Приготування:
- М’яке вершкове масло розтерти з цукром і яєчними жовтками. Білки прибрати в холодильник.
- Додати розпушувач, крохмаль, сіль. Перемішати.
- Просіяти борошно і замісити м’яке тісто.
- Перекласти у форму (діаметр моєї – 24 см.), Розім’яти по дну і зробити бортики. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Зазвичай таке тісто рекомендують спочатку охолодити, а потім розім’яти в формі. По-моєму, набагато зручніше розім’яти м’яке тісто, а потім потримати його в холоді.
- Поки є час, приготувати яблучну начинку.
- 3 яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками.
- Тушкувати до м’якості з вершковим маслом і цукром (3 стол. ложки).
- Ще 2 яблука нарізати тонкими пластинками, полити лимонним соком (але не обов’язково).
- Духовку розігріти до 180 °, поставити форму з тістом (наколоти його виделкою, щоб не утворилися бульбашки) на 10 хвилин.
- Вийняти з духовки і покласти начинку: поверхню пирога посипати крохмалем, розподілити спочатку тушковані яблука, поверх них – свіжі, посипати цукром (2 стол. ложки).
- Випікати 25-30 хвилин.
- В цей час збити до стійкої піни білки, підсипаючи цукрову пудру і лимонну кислоту.
- Майже готовий пиріг покрити збитими білками і потримати в духовці 10 хвилин.
- Охолодити. Потім витягти з роз’ємної форми.
- Вихолоняючи , пиріг покриється маленькими крапельками вологи. Виглядає так зворушливо, що заслуговує піднесено-поетичної назви. “Сльози ангела” – і ніяк інакше.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua