Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день
від Denzhyttya
1 Березня, 2021
З дитинства обожнюю пироги з пісочного тіста. Бабуся і її подружка дуже часто їх пекли для мене. Але найбільше мені запам’ятався смачний тертий пиріг з меренгою. Його смак просто божественний. Сьогодні я використовую малинове варення, але змінюючи начинку його можна готувати хоч кожен день. Мені і моїм рідним він не приїдається. За бажанням можна додати ще трохи подрібнених волоських горіхів . Коли додаєте меренгу, температуру в духовці необхідно знизити, що б вона не згоріла. Раджу Вам приготувати цей чудовий пиріг!
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Вершкове масло – 250 г
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 2.5 ст.л.
- Варення
Приготування:
- У глибоку миску просіваємо дві склянки пшеничного борошна. Беремо 250 г вершкового масла вмочаємо в борошні і натираємо на грубій терці.
- Нам буде потрібно три яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки додаємо в тісто. Білки залишаємо для меренги. Також до борошна всипаємо дві ст.л цукру.
- Руками перетираємо всі інгредієнти. Спочатку в мисці, а потім робимо це на столі.
- Збираємо тісто в кульки і відправляємо в морозилку на 30 хвилин.
- Форму в якій будемо випікати змащуємо соняшниковою олією. Дві кульки натираємо на грубій терці, розрівнюємо і формуємо бортики.
- Вирівнюємо нашу основу утрамбовуючи руками.
- Висипаємо варення (у мене малинове), можете використовувати абсолютно будь-яке на Ваш смак. Третю кульку натираємо на грубій терці і посипаємо зверху наш пиріг.
- Тепер приготуємо меренгу. Білки переливаємо в мисочку побільше. Додаємо півсклянки цукру. Збиваємо міксером спочатку на маленькій швидкості, потім на великих швидкостях до стійкої піни. Я збивала приблизно 5 хвилин.
- Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин. Потім змащуємо пиріг білками, трохи знижуємо температуру і випікаємо до готовності, обов’язково потрібно дивитися за пирогом.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки