Салат “Конвалії” на 8 Березня
від Denzhyttya
1 Березня, 2021
Інгредієнти:
- 180 г шинки
- 2 свіжі огірки
- 2 відварені картоплини
- 4 яйця
- 50 г чорносливу
- 20 г волоських горіхів
- 200 мл майонезу
- Цибуля-порей
- Стебла кропу
Приготування:
- Половину огірка нарізати тонкими кружечками, майже прозорими кружечками, і відкласти для декору.
- Решта огірки і шинку нарізати соломкою.
- Заздалегідь відварену картоплю почистити і натерти на крупній тертці.
- Чорнослив залити окропом, промити і дрібно порубати. Волоські горіхи подрібнити.
- Розділити відварені яйця на білки і жовтки.
- Зробити з білків квіти конвалії: спочатку вирізати кружальця, а потім зробити зубчики за допомогою фігурного ножа-ролика. Решту білки натерти на крупній тертці, а жовтки окремо на дрібній.
- Викласти салат на тарілку шарами: шинка, майонез, огірки, майонез, терта картопля, майонез, чорнослив, волоські горіхи, майонез і яєчний білок.
- Змастити майонезом верх і боки салату. Посипати салат тертим жовтком і викласти з боків кружечки огірків один на одного.
- З цибулі-порею вирізати листочки для конвалій. Прикрасити стеблами кропу без листя. Уздовж стеблинок викласти приготовані з білка квіти.
Джерело:
lifestyle.segodnya.ua