Салат “Гілка бузку” на 8 Березня

Інгредієнти:

  • 320 г курячого філе
  • 45 г червоної цибулі
  • 250 г печериць
  • кілька гілочок кропу
  • 145 г кукурудзи
  • 210 г солоних огірків
  • 5 яєць
  • 200 мл майонезу
  • 100 г буряка
  • 300 мл окропу
  • кілька гілочок петрушки

Спосіб приготування:

  1. Відваріть куряче філе в підсоленій воді. Охолодіть, наріжте дрібними кубиками і викладіть на дно широкого салатника з невеликими бортиками. Змастіть майонезом і посипте подрібненою цибулею.
  2. Гриби наріжте тонкими пластинками і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Посоліть і остудіть.
  3. Викладіть на цибулю разом з нарізаним кропом і змастіть майонезом.
  4. Додайте кукурудзу і нарізані кубиками огірки. Розрівняйте і змастіть майонезом.
  5. Відваріть яйця і відокремте білки від жовтків. Натріть жовтки на дрібній тертці і посипте ними зверху салату. Це буде останній шар.
  6. Для прикраси яєчні білки натріть на крупній тертці і розділіть їх на дві частини. Одну частину пофарбуйте в бузковий колір за допомогою бурякового соку. Для цього натріть буряк на дрібній тертці, перекладіть у глибоку миску і залийте окропом. Дайте трохи постояти, щоб буряк віддав в воду більше соку. Половину білків перекладіть в миску і залийте їх буряковим розчином через сито, щоб до них не потрапив буряк. Дайте трохи білкам побути в цьому розчині, щоб вони забарвилися. Щойно білки забарвляться, злийте рідину.
  7. Сформуйте з білків квіти бузку і прикрасьте гілочками петрушки. Салат “Гілка бузку” готовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Enable referrer and click cookie to search for pro webber