“Спритний” пиріг до чаю на молоці. Все перемішала і в духовку. Ділюся рецептом
від Denzhyttya
4 Березня, 2021
Сьогодні представляю вашій увазі “спритний” яблучний пиріг на молоці з заварним кремом. Виходить м’який, ніжний, пористий, ні чим не гірше випічки на кефірі. Готувати його дуже швидко і просто, з доступних інгредієнтів, перемішала все ложкою і в духовку.
Інгредієнти:
Для замісу тіста:
- Молоко (тепле) – 100 мл
- Борошно – 200 гр
- Яйце – 2 шт
- Цукор – 100 гр
- Ванілін – за смаком
- Розпушувач – 10 гр
Для заварного крему:
- Яйце – 1 шт
- Цукор – 50 гр
- Молоко – 250 мл
- Кукурудзяний крохмаль – 15 гр
Приготування:
Готую заварний крем.
- Беру невеликий сотейник, розбиваю яйце, додаю цукор, добре перемішую і потім вливаю молоко і додаю крохмаль, добре перемішую віночком до однорідності, щоб не було грудочок, ставлю на невеликий вогонь і варю до загустіння постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
- Виходить густа кремоподібна маса. Даю їй трохи охолонути і перекладаю в мішечок (зручніше це зробити якщо мішечок поставити в відповідний стакан або кухоль).
Готую тісто.
- Поки крем охолоджується готую тісто. У миску розбиваю яйця, додаю цукор, ванілін, добре перемішую віночком до однорідності.
- Тепер вливаю тепле молоко і знову добре перемішую до появи невеликих бульбашок.
- Просіваю в окрему миску борошно (обов’язково просіяне), додаю до нього розпушувач і ретельно перемішую, щоб розпушувач рівномірно розподілився.
- Додаю борошно з розпушувачем в підготовлену суміш з молоком і яйцями, замішую тісто ложкою, а краще віночком.
- Тісто виходить за густотою як на оладки.
- Яблука очищаю від шкірки (а можна і не очищати), вирізаю серцевину і нарізаю великими часточками.
- Дно форми застеляю папером для випічки і змащую антипригарною емульсією.
- Викладаю на дно форми яблука і розподіляю шматочки рівномірним шаром.
- Зверху виливаю тісто і рівномірно розподіляю.
- У мішечку з кремом акуратно відрізаю куточок і розподіляю крем по поверхні пирога, як би малюючи сітку.
- Відправляю в розігріту духовку і випікаю при t 170-180 градусів 35-40 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці).
Аромат стоїть на всю кухню . Пиріг виходить такий ніжний, соковитий, не вимагає просочення, відразу з кремом, можна тільки посипати зверху цукровою пудрою і готово. Приготуйте обов’язково, ваші близькі скажуть вам дякую!
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки