Розсипчастий плов з грибами – дивовижно смачний з неймовірним ароматом!

Смачна страва, яку можна їсти в піст і не тільки. Плов з грибами виходить просто дивовижно смачним і неймовірно ароматним. Плов з грибами прекрасно впишеться в ваше меню, виходить смачним і досить бюджетним.

Інгредієнти:

  • 2 склянки рису
  • 400 грам печериць
  • 200 грам цибулі
  • 200 грам моркви
  • 100 мілілітрів рослинного масла
  • сіль
  • 1 чайна ложка кумина
  • 1 чайна ложка коріандру
  • пів чайної ложки куркуми
  • перець
  • 1 літр води

Приготування:

  1. Рис ретельно промиваємо під проточною водою. Потім заливаємо його гарячою водою і залишаємо на 10-15 хвилин.
  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою. Очищену моркву також нарізаємо соломкою. Промиті гриби нарізаємо великими шматочками.
  3. У глибоку сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулю. Обсмажуємо її до золотистого кольору і додаємо гриби. Все обсмажуємо 3-5 хвилин. А потім всипаємо моркву і обсмажуємо все разом ще 5 хвилин.
  4. Потім в масу вливаємо воду, додаємо всі підготовлені спеції і сіль. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім варимо все разом на невеликому вогні 10 хвилин.
  5. В отриманий зірвак додаємо рис, розрівнюємо і варимо на повільному вогні, під закритою кришкою, 15-20 хвилин.
    Через відведений час плов перемішуємо і подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: