Розсипчастий плов з грибами – дивовижно смачний з неймовірним ароматом!
від Denzhyttya
4 Березня, 2021
Смачна страва, яку можна їсти в піст і не тільки. Плов з грибами виходить просто дивовижно смачним і неймовірно ароматним. Плов з грибами прекрасно впишеться в ваше меню, виходить смачним і досить бюджетним.
Інгредієнти:
- 2 склянки рису
- 400 грам печериць
- 200 грам цибулі
- 200 грам моркви
- 100 мілілітрів рослинного масла
- сіль
- 1 чайна ложка кумина
- 1 чайна ложка коріандру
- пів чайної ложки куркуми
- перець
- 1 літр води
Приготування:
- Рис ретельно промиваємо під проточною водою. Потім заливаємо його гарячою водою і залишаємо на 10-15 хвилин.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою. Очищену моркву також нарізаємо соломкою. Промиті гриби нарізаємо великими шматочками.
- У глибоку сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулю. Обсмажуємо її до золотистого кольору і додаємо гриби. Все обсмажуємо 3-5 хвилин. А потім всипаємо моркву і обсмажуємо все разом ще 5 хвилин.
- Потім в масу вливаємо воду, додаємо всі підготовлені спеції і сіль. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім варимо все разом на невеликому вогні 10 хвилин.
- В отриманий зірвак додаємо рис, розрівнюємо і варимо на повільному вогні, під закритою кришкою, 15-20 хвилин.
Через відведений час плов перемішуємо і подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки