Торт “Молочні ріки”: без грама масла

Сьогодні хочу поділиться рецептом торта «Молочні ріки». Готується такий тортик без грама масла, в ньому багато молока, на смак він дуже схожий на молочну скибочку.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт
  • цукор – 200 г
  • молоко – 300 мл
  • сметана – 300 мл
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • борошно – 350 -400 г
  • какао порошок – 50 г
  • соняшникова олія – 50 мл (за бажанням)

Для крему:

  • вершки для збивання 33% – 500 г
  • цукрова пудра – 3-4 ст.л
  • лимонна кислота – за бажанням

Для глазурі:

  • шоколад молочний – 100 г
  • вершковий сир – 180 г
  • вершки – 3 ст.л.

Приготування:

  1. Насамперед займемося приготуванням тіста для коржів. Беремо миску, розбиваємо 4 яйця, додаємо цукор. Збиваємо міксером до побіління і збільшення маси в об’ємі.Торт "Молочні ріки": без грама масла
  2. Поки яйця з цукром збиваються, в миску кладемо 300 грам сметани і вливаємо 300 мл молока, перемішуємо, відставити убік.
  3. В іншу миску відміряємо борошно, додаємо 10 грам розпушувача, 50 грам какао порошку і перемішуємо.Торт "Молочні ріки": без грама масла
  4. Яйця збилися, тепер продовжуємо збивати, але швидкість вже робимо мінімальну, можна перемішати вручну, тепер додаємо борошно з какао і розпушувачем.
  5. Тісто ділимо на 3 рівні частини.Торт "Молочні ріки": без грама масла
  6. Беремо стандартний лист від духовки, застелити папером для випічки, у мене папір для випічки без олії, тому я не змащую. Рівномірно розподіляю, потім ставимо в розігріту духовку.Торт "Молочні ріки": без грама масла
  7. Коржі обрізаємо і ділимо на 2 рівні частини, маємо отримати 6 коржів.
  8. Приготуємо крем. У чашу міксера кладемо 500 грам вершків для збивання, 180 грам вершкового сиру. Додаємо цукрову пудру 3 ст, л., я люблю тортики з легкою кислинкою тому додаю дрібку лимонної кислоти. Збиваємо до густоти.Торт "Молочні ріки": без грама масла
  9. Збираємо торт. Коржі промазуємо кремом. Тепер промазуємо боки і верх торта. З обрізків робимо крихту за допомогою блендера. і посипаємо боки тортика. Дамо тортику просочитися пару годин.
  10. Тепер розтопимо шоколад. Кладемо 100 грам молочного шоколаду, вливаємо 3-4 ст.л. молока і розтопити на водяній лазні.Торт "Молочні ріки": без грама масла
  11. Тепер розтопленим шоколадом поливаємо верх тортика, дамо шоколаду зміцніти і можна різати тортик на порційні шматочки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: