Ароматна випічка до чаю: печиво за хвилини

М’яке, апельсинове печиво, з яскравим ароматом і смаком – це дуже легко, швидко і смачно. У моїй родині його дуже люблять, і я часто готую його, навіть на свята.

Інгредієнти:

  • масло вершкове, 100 г
  • цукор, 70 г
  • яйце, 1 шт
  • цедра половини лимона або апельсина
  • сік апельсиновий, 50 мл
  • розпушувач, 1 ч.л
  • борошно, 300 г

Приготування:

  1. Змішуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і перетираємо до однорідності.
  2. Додаємо яйце і перемішуємо.
  3. Тремо цедру в масу на дрібній тертці і перемішуємо.
  4. Вливаємо сік і перемішуємо.
  5. Борошно просіваємо. Змішуємо з розпушувачем і частинами додаємо в масу.
  6. Вимішуємо м’яке і не липке тісто.
  7. Порада: борошна може знадобитися менше або більше, дивіться по консистенції свого.
  8. Укладаємо в пакет тісто і відправляємо на 1 годину в холодильник.
  9. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5 мм і вирізаємо кружечки або іншу форму.
  10. Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом.
  11. Змащуємо печиво збитим жовтком.
  12. Випікаємо при 180 градусів близько 20 хвилин.
  13. Готове і остигле печиво вже можна подавати до столу. Але якщо у вас є час, розтопіть шоколад і умочіть печиво. Буде ще смачніше. Або просто полийте печиво шоколадом.

Ароматна випічка до чаю: печиво за хвилини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: