Це мій найкращий яблучний пиріг! Готую тільки для близьких.

Цей тертий, яблучний пиріг у мене завжди стоїть на столі, коли приходять гості – мало того, що він гарний і апетитний, він ще і дуже смачний. Яблучний смак в пирозі, змішується з класичними смаком і ароматом заварного крему і виходить щось чудове.

Інгредієнти:

  • цукор, 2 ст.л
  • сіль дрібка
  • розпушувач, 1 ч.л
  • борошно, 8 ст.л
  • яйце, 1 шт

Для яблучної начинки потрібно:

  • яблука, 3 шт
  • цукор, 2 ст.л
  • кориця
  • вода, 70 мл

Для приготування крему необхідно:

  • молоко, 500 мл
  • цукор, 3 -4 ст.л
  • крохмаль кукурудзяний, 2 ст.л
  • яйця, 2 шт
  • ванілін
  • масло вершкове, 50 г

Приготування:

  1. Змішуємо цукор, сіль, просіяне борошно і розпушувач.
  2. У суху суміш натираємо холодне вершкове масло і перетираємо руками масу в крихту. Додаємо яйце і вимішуємо тісто.
  3. Ділимо тісто на велику і меншу частини, накриваємо і відправляємо в холодильник на 1 годину або в морозильну камеру на 30 хвилин.
  4. Яблука чистимо від шкірки і ріжемо шматочками або тонкими часточками.
  5. Посипаємо цукром і корицею, холодною води.
  6. Варимо після закипання 5 – 7 хвилин до м’якості.
  7. Відкидаємо яблука на сито, щоб стік сироп.
  8. Молоко змішуємо з усіма продуктами для крему, крім вершкового масла.
  9. Варимо на невеликому вогні до густого стану, додаємо масло і перешиваємо до однорідності. Залишаємо остигати.
  10. Форму застеляємо пергаментом і великий шматочок тіста натираємо прямо в форму.
  11. Зверху викладаємо яблучну начинку і зверху викладаємо крем.
  12. Натираємо другу частину тіста.
  13. Запікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.
  14. Пиріг остудити у формі і потім переставляємо його в холодильник на ніч, щоб крем застиг.
  15. Виймаємо з форми, прибираємо папір і ріжемо порційними шматочками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: