Печінка , що тане в роті!
від Denzhyttya
25 Березня, 2021
Печінка це дуже корисний, смачний продукт і до того ж недорогий, але при неправильному приготуванні печінка може бути жорсткою, гіркою, зі специфічним смаком. Сьогодні поділимося з вами секретами приготування печінки. За цим рецептом печінка виходить – ніжна, м’яка, соковита! Підходить до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
- 600 г печінки ( свиняча чи яловича)
- одна велика цибулина
- 200 мл молока
- 200 г сметани
- 4 ст. л. борошна
- сіль, чорний перець за смаком
Приготування:
- Печінку промиваємо, прибираємо плівку, нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо печінку в миску, промиваємо доти, поки вода не стане прозорою. Посипаємо чайною ложкою соди і залишаємо на 10 хвилин, завдяки цьому прийому печінка завжди у вас вийде ніжною і м’якою.
- Після чого печінку добре промиваємо, заливаємо молоком і залишаємо на 20 хвилин.
- Печінку обвалюємо в борошні, я це роблю в пакеті: перекладаю печінку в пакет, додаю борошно, пакет зав’язую і гарненько перемішую, щоб мука розподілилася по всім шматочкам.
- Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на соняшниковій олії до рум’яного кольору.
- Потім цибулю прибираємо, а в сковорідку перекладаємо печінку.
- Посипаємо цукром, знадобиться буквально пів чайної ложки і обсмажуємо 10 хвилин на середньому вогні. Цукор при обсмажуванні необхідно додавати для того, щоб печінка вийшла ніжна.
- Після чого додаємо обсмажену цибулю, сметану, сіль і чорний перець за смаком, перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини.
- Така смачна печінка виходить, що всі будуть просити добавки!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua